Sport
KUP HRVATSKE

Osječani u drugom poluvremenu osigurali osminu finala
Objavljeno 24. rujna, 2014.

Osijek je bez većeg stresa prošao gostovanje u Vukovaru i izborio mjesto osmini finala Kupa Hrvatske.

Istina, opet je bilo mučenja poglavito u prvih 45 minuta kada su bijelo-plavi bili posve bezidejni i bezopasni po suparnička vrata. O tome najbolje svjedoči podatak da gosti u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan udarac u okvir vrata, a jedina situacija koja je bar malo mirisala na pogodak dogodila se u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Šorša pucao glavom, ali njegov je udarac otišao pored desne vratnice.

U nastavku, pak, vidjeli smo mnogo više od Osječana. Najvjerojatnije zbog toga što je trener Rukavina u igru ubacio Josipa Mišića i Nikolu Matasa pa je igra bijelo-plavih dobila smisao. Mišić je brzo povezao konce u veznom redu, a lakšem nastavku susreta najviše je pridonio rani pogodak Mioča. Već u 1. minuti drugog dijela Pavić je ubacio loptu s lijeve strane, Dugandžić je nije stigao u sredinu, ali je ona došla do Mioča na desnoj strani, koji je lijepim udarcem s 12-13 metara iskosa pogodio suprotne desne rašlje - 0:1. Nakon toga Osijek je u samo tri minute napravio više toga dobrog nego u cijelom prvom poluvremenu pa je prednost mogla brzo i narasti, ali udarci Šorše u dva navrata otišli su zamalo pored vratnica. No, odmah nakon osijekovog vodstva mogao se dogoditi i šok kada je Šekunica izmakao pozornosti zadnjeg reda Osječana, našao se sam pred Lončarićem, ali je osijekov vratar padom u noge spriječio izjednačenje. Sva rezultatska neizvjesnot, ako je uopće i postojala, nestala je u 65. minuti. Najveći dio posla odradio je Dugandžić, koji je jednu odbijenu loptu od obrane bijelo-plavih prihvatio u svojoj polovini, oslobodio se svog čuvara i onda idealno gurnuo Šoršu u čistu situaciju, a kapetan bijelo-plavih nije mogao pogriješiti nego je samo rutinski prebacio istrčalog Arsića - 0:2. U 67. minuti još jednom je na sceni bio domaći “fantazist” Šekunica koji je majstorski izveo slobodan udarac s 20-ak metara, prebacio je živi zid, ali je lopta odsjela na gornjem dijelu grede. Do kraja susreta i Osječani su još dvaput pogodili okvir vrata i zabili još jedan pogodak. Prvo je Dugandžić nakon krasne akcije s Mišićem pucao špicem s ruba šesnaesterca i pogodio spoj grede i vratnice, a samo minutu kasnije Jonjić je nakon Vitaićevog udarca iz kuta povećao prednost Osijeka na 3:0. Posljednje uzbuđenje dogodilo se u 83. minuti kada je Mišić odlučio probati svoj udarac s 20-ak metara, pucao je prizemno gdje je svladao Arsića, ali lopta se odbila od lijeve vratnice.

Osijek je tako relativno mirno prošao u osminu finala Kupa, ali ostaje pitanje zbog čega je igrao u tako velikom grču u prvih 45 minuta.

Dalibor KELER
Vuteks Sloga                       0
Osijek                                  3  (0)

VUKOVAR - Igralište Vuteks Sloge. Vrijeme sunčano. Teren neravan. Gledatelja: 600. Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6. Strijelci: 0:1 Mioč (46), 0:2 Šorša (65), 0:3 Jonjić (76). Žuti kartoni: Arsić, Si.Majher, Kisilj (Vuteks Sloga), Perošević, Jonjić (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

VUTEKS SLOGA: Arsić 6, Sr.Majher 5,5, Glamočak 6, Si.Majher 6, Kolak 5.5, Ružek 5, Knežević 5, Puškaš 5,5 (od 79. Tripunović -), Šekunica 6 (od 90. Mirosavljević -), Kisilj 5 (od 59. Tomić 5), Spasić 5.

OSIJEK: Lončarić 6,5, Špehar 5 (od 46 Matas 6), Jonjić 6,5, Bralić 6, Pavić 6,5, Ugarković 5 (od 46. Mišić 7), Vitaić 6, Mioč 6,5, Šorša 6,5 (od 75. Glavaš -), Perošević 6, Dugandžić 6,5.

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP MIŠIĆ (OSIJEK)

Mišić i Matas

Tek njihovim ulaskom igra bijelo-plavih dobila je smisao

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike