Dome slatki dome
OREZIVANJE I PRIHRANA

Prekasna rezidba može prouzročiti propadanje živice
Objavljeno 25. rujna, 2014.

Vezani članci

SPREMANJE ALATA, ČISTE GREDICE

Priprema vrta za zimski san

Vrt u jesen itekako može biti lijep. Ne zaboravite biljke prihranjivati, a kako bi ostale bujne i pune cvijeta, obavezno uklanjajte ocvale cvjetove, suhe i oštećene listove. Pravo je vrijeme za skraćivanje grmlja i puzavica. Čim prestane cvatnja, blago pošišajte grmove koji cvatu ljeti, a isto vrijedi i za penjačice. Redovito ih privezujte za predviđene potpornje, a sve suvišne grane uklonite.

Prihranite travnjak posljednji put ove godine, a nakon prihrane, ako nije oblačno i kišovito, obavezno ga zalijte kako bi se gnojivo rastopilo i postalo pristupačno biljci, ali i da spriječite moguće štete, jer sigurno znate da bez dovoljno vode gnojivo može izazvati ožegline na vlatima trave. Naravno, ne zaboravite kositi. Jedino je važno da travu ne odrežete prenisko.

Još uvijek je vrijeme da nastavite razmnožavati trajnice s pomoću vršnih reznica. Ako ste neke reznice stavili na zakorjenjivanje, vrijeme je da pogledate je li se koja biljka zakorijenila te da je presadite u posebnu posudu. Ošišajte živicu. Nakon rezidbe trebat će joj još neko vrijeme kako bi se pripremila za prezimljavanje. Prekasna rezidba može prouzročiti propadanje živice tijekom zime.

Vrijeme bogate vegetacije i bujanja pogoduje i brojnim korovima. Stoga je potrebno pristupiti plijevljenju korova kako bi se spriječilo širenje sjemena i razmnožavanje korova.(J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna