Dome slatki dome

Savjeti
Objavljeno 25. rujna, 2014.
Brzinsko skidanje mrlja

Mrlje se mogu skinuti na razne načine, ali oni najčešće iziskuju vrijeme ili neke specijalne kemikalije. Kad treba djelovati u kratkom roku, najbolje je da se poslužite onim što gotovo svi imamo u kupaonici: pjenom za brijanje. Natapkajte mrlju vlažnom krpom pa nanesite pjenu za brijanje i ostavite da djeluje deset minuta. Isperite hladnom vodom i mrlja će nestati.

Aluminijska folija umjesto žice

Na prelijepim vatrostalnim posudama tijekom pečenja uhvate se jake naslage. Ako pri ruci nemate specijalnu žičanu spužvu za ribanje vatrostalnog stakla, poslužite se onim što sigurno imate u kuhinji - aluminijskom folijom. Zgužvajte jedan komad u lopticu, od deterdženta za posuđe i vode napravite sapunicu pa oribajte posudu - ići će sasvim lako!

Limun za čišćenje daske za rezanje

Limunov je sok čaroban kada treba očistiti drvene ili plastične daske za rezanje. Prerežite limun napola, iscijedite sok na zaprljanu površinu, istrljajte i ostavite da stoji 20 minuta prije ispiranja. Nakon tog rituala daska će biti čista i spremna za nove kulinarske izazove.

Gumene rukavice za skupljanje dlaka

Kada dođe razdoblje linjanja, nećete biti sretni kad svuda po kući vidite dlake svog ljubimca. Umjesto da usisavate, čime ćete samo djelomično pokupiti dlake, uzmite gumene rukavice i rukom prijeđite preko površine. Sve dlake ostat će na rukavici.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike