Sport
KUP HRVATSKE: LOKOMOTIVA LAKO S BSK-OM

Zagrebački prvoligaš uvjerljiv u Bijelom Brdu
Objavljeno 23. rujna, 2014.

Nada u eventualno iznenađenje Bjelobrđanima u šesnaestini finala Kupa Hrvatske vrlo brzo se rasplinula jer su na odmoru već imali četiri pogotka zaostatka.

Uvodni respekt domaćina prema suparniku, Zagrepčani su iskoristili već iz prve akcije koja je išla po desnoj strani odakle je Bručić vratio Rukavini, a ovaj iz blizine svladao Ilinčića. U 20. minuti domaći su mogli izjednačiti kada se Meter našao sam ispred Sluge koji je obranio udarac iz blizine. U istoj minuti na drugoj strani Meter je omogućio Rukavini prigodu, ali je udarac zagrebačkog napadača domaći vratar obranio. Ilinčiću pak to nije uspjelo četiri minute kasnije kada se Musa s 22-23 metra odlučio na udarac koji je završio pod gredom. Treći put domaći su loptu vadili iz mreže u 35. minuti, kada je Doležal asistirao Pavičiću kojem nije bilo teško loptu ubaciti u mrežu. Identično kao i Rukavini u 39. minuti kada je Ilinčić kratko odbio loptu, koju je glavom prema njemu šutirao Mrčela te je pogodak bio neizbježan.

U nastavku Zagrepčani su bili zadovoljni učinjenim te se očito vidjelo da žele samo odraditi posao. U takvim je odnosima i BSK došao do daha te u 69. minuti uspio postići pogodak. S desne je strane tada Ištvanić ubacio do Blaškovića koji je u padu ubacio loptu iza Sluge. Osam minuta kasnije ponovno se zatresla domaća mreža nakon što je Musa slijeva centrirao, a Begonja s 10-ak metara glavom svladao domaćeg vratara. Neposredno uoči završetska susreta Bjelobrđani su uspjeli postići i drugi pogodak zahvaljujući akciji Ištvanića i Krajčeka kojeg je u svom šesnaestercu srušio Biljan, a čakovečki sudac pokazao na bijelu točku. Siguran s bijele točke bio je Blašković, pogodivši desni donji kut za konačnih 2:5. D.Lekšan

BSK                             2  (0)
Lokomotiva                   5  (4)

BIJELO BRDO - Igralište Bijelo Brdo. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 500. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 6,5. Strijelci: 0:1 Rukavina (1), 0:2 Musa (24), 0:3 Pavičić (35), 0:4 Rukavina (39), 1:4 Blašković (69), 1:5 Begonja (77), 2:5 Blašković (90. - 11 m). Žuti kartoni: Blašković (BSK), Musa, Begonja i Biljan (Lokomotiva). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 5 (od 76. Malenica -), Kuburić 6,5, Matijević 5,5, Krajček 6, Meter 5, Dorić 5, Ištvanić 6, Tomas 5,5 (od 51. Karanović 5), Blašković 6,5, Vratović 5,5 (od 70. Simić 5), Lončar 5.

LOKOMOTIVA: Sluga 6,5, Bartolec 6, Musa 7, Mrčela 6,5, Begonja 7, Rukavina 7,5 (od 46. Marić 6), Pavičiić 7 (od 46. Šovšić 6,5), Bručić 6, Leko 7,5 (od 63. Biljan 6), Prenga 6, Doležal 7.

IGRAČ UTAKMICE: JERKO LEKO (LOKOMOTIVA)

 

Skroman posjet

Zagrebačka Lokomotiva već je treći prvoligaš koji je gostovao u Bijelom Brdu u okviru šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Prethodno su u goste dolazili varaždinski Varteks i Rijeka, koji su pobudili znatno veće zanimanje gledatelja nego što je bio jučerašnji slučaj. Na bjelobrdskom zdanju, naime, okupilo se 500-injak gledatelja, što je više nego upola manje kada su prije dvije odnosno tri godine gostovali spomenuti prvoligaši. Tada se natiskalo više od tisuću ljudi i oni su zamalo svjedočili uspjehu Bjelobrđana, odnosno plasmanu u drugi krug natjecanja, koji je jučer za štićenike Davora Rupnika miljama bilo daleko.

Davor Rupnik

trener BSK-a

Očekivao sam da ćemo ipak pružiti jači otpor. Ovo je iskustvo više za budućnost u kojoj nam je najbolji pokazatelj bio bivši reprezentativac Jerko Leko i njegova profesionalnost i odgovornost u igri.

Tomislav Ivković

trener Lokomotive

Ozbiljno smo shvatili susret, jer znalo se dogoditi da favoriti zapinju na ovakvim preprekama. Usto smo na vrijeme vrlo brzo zabili nekoliko pogodaka te riješili pitanje pobjednika.

 

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike