Regija
USPJEŠNI I NA MEĐUNARODNIM NATJECANJIMA

Vozači i jahači Državne ergele Đakovo odlični u Sloveniji
Objavljeno 23. rujna, 2014.

ĐAKOVO – Državna ergela Đakovo nastavila je ostvarivati zapažene rezultate na zaprežnim i dresurnim natjecanjima. Na međunarodnom otvorenom prvenstvu u vožnji zaprega u Republici Sloveniji održanom u Ergeli Lipica natjecali su se i vozači Državne ergele Đakovo. U dvoprežnom natjecanju đakovačku ergelu predstavio je vozač Josip Zirn koji je ostvario izvrsno treće mjesto u ukupnom poretku. Tijekom trodnevnog natjecanja Zirn je zauzeo treće mjesto u dresurnom natjecanju, prvo mjesto u maratonu, a u disciplini vožnje preciznosti pripalo mu je treće mjesto. Ergela Đakovo također se kao gost predstavila u programu "Otvorenih vrata Lipice" u kojem su predstavljeni dvopreg i četveropreg đakovačke ergele.

Izvrsne sportske rezultate postigao je i jahač đakovačke ergele Goran Grizak koje se natjecao na Državnom prvenstvu RH u dresurnom jahanju za mlade konje održanom u Zagrebu. U kategoriji mladih konja od četiri godine u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo je treće mjesto, visoko drugo mjesto u kategoriji mladih konja od pet godina, dok je u kategoriji za mlade konje od šest godina plasiran na petom mjestu. Na istom natjecanju nastupili su i članovi KK-a Đakovo.

Jahačica Tea Tosenberger u natjecanju za mlade konje u kategoriji od četiri godine osvojila je šesto mjesto, Josip Kokalović u utakmici A-KUER u kategoriji jahača do 17 godina drugo mjesto, a na isto mjesto plasirala se i Katarina Čorić u kategoriji jahača iznad 17 godina. U utakmici A5 Tea Bašić plasirala se na četvrto mjestu, a Josipa Šimić s dva konja zauzela je peto i šesto mjesto na ljestvici. Nastupi ergele Đakovo na sportskim natjecanjima značajan su dio strategije rada, a zapaženi rezultati dokaz su da u ergeli postoje kvalitetni ljudi i konji koji imaju velik potencijal za daljnji napredak.M.Muškić

Najčitanije iz rubrike