Regija

Biciklijada slavonskobrodskih policajaca
Objavljeno 24. rujna, 2014.

SLAVONSKI BROD - U prigodi obilježavanja Dana policije i blagdana sv.Mihovila, brodski policajci jučer su na biciklima tradicionalno provezli 40-ak kilometara dugu stazu kako bi promicali ne samo zdravi način života, podizanja tjelesne spremnosti i, prema riječima zamjenika načelnika PU Ivice Ostruna, žele poslati poruku svim građanima Županije brodsko-posavske da je bolje, isplativije i zdravije voziti se biciklom nego autombilom.

- Time štitimo zrak i zdravlje ljudi. Za policijske službenike ovo je jedan lakši trening, jer većina ih u okviru potrebne fizičke kondicije vozi više od 100 kilometara - rekao je Ostrun. Među vozačima je i pet policijskih službenika koji inače ophodnu djelatnost obavljaju na biciklima doniranim od Grada i Županije. Biciklijada je, ističu, i način približavanja zajednici kako bismo pokazali da su dio te zajednice, a ne samo represivni aparat kako ih se često doživljava. Jučerašnji događaj uvod je u obilježavanje Dana policije koji će ova PU 25. rujna obilježiti u Garčinu. Osim pokazne vježbe interventne jedinice policije, bit će dodijeljena odličja i priznanja najzaslužnijima.

Načelnik PU brodsko-posavske Ante Zovak, zadovoljan je rezultatima, odnosno stanjem sigurnosti i aktivnostima koje su provodili tijekom godine.

- Kadrovski smo dobro popunjeni za rješavanje svih zadaća koje su pred nama, posebice kada je u pitanju granica - veli Zovak. Problem ove PU i dalje je dislociranost na pet lokacija. Već dva desetljeća spominje se potreba gradnje nove zgrade, a bilo je i predizbornih obećanja prema kojima gradnja samo što nije počela. „Financijska kriza traje, ali problem pokušavamo riješiti na najbolji način. U tijeku je rješavanje pitanja preseljenja upravnih poslova koji su smješteni u neboderu Đure Đakovića” kaže načelnik, ne otkrivajući još novu lokaciju.M.Radošević

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike