Regija
ĐAKOVAČKI HDZ O KREDITU I STRANAČKOM ZAPOŠLJAVANJU:

“Ne” reprogramu kredita
Objavljeno 23. rujna, 2014.

ĐAKOVO – HDZ neće podržati zahtjev za reprogram namjenskog kredita jer nam gradonačelnik nije htio dati financijsko izvješće u što su potrošena sredstva za razvojne projekte i Strossmayerov trg. Novcem građana raspolagalo se netransparentno i u poziciji kroz tri mandata trošili su ga SDP, HNS i HDSSB. Zato je Grad danas u minusu gotovo jedan cijeli proračun, kazao je jučer predsjednik đakovačkog HDZ-a Marino Mikulić. Dodao je i kako se tijekom tih godina zapošljavao kadar tih stranaka u gradskim tvrtkama bez racionalnih rješenja i prema stranačkom ključu.

– Za primjer ću navesti ravnateljicu u Gradskom vrtiću. Zaposlena je članica GO SDP-a koja nije imala većinsku podršku kolektiva, a na intervenciju gradonačelnika i tadašnjeg predsjednika SDP-a - kazao je Mikulić.

– HDZ ima jednoga od pet članova, a funkciju obavljam volonterski, što za sebe ne može reći nekolicina članova GO SDP-a koji me prozivaju. Vrtić je prema zadnjem izvješću završio s pozitivnim poslovanjem, ali isključivo zahvaljujući direktnoj dotaciji od gotovo dva milijuna kuna iz gradskog proračuna - rekao je predsjednik Upravnog vijeća Vrtića Jurica Tokić.

– Nedavno je na prijedlog ravnateljice zaposlen još jedan visokopozicionirani član GO SDP-a Đakova, a Vrtić više od 85 posto svojih prihoda troši na naknade i plaće zaposlenicima, kazao je Tokić.M.Muškić

Možda ste propustili...

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike