Sport
DVOSTRUKI STRIJELAC ZA CIBALIJU PROTIV POMORCA

Andrea Ottochian: Prioritet nam je prvenstvo, ali želimo pobjeđivati i u Kupu
Objavljeno 23. rujna, 2014.

VINKOVCI – Nakon odigranih sedam kola, posve je jasno kako momčad Cibalije taktički odlično odrađuje utakmice, što je uostalom vidljivo na ostvarenim rezultatima, a i samim pogledom na tablici Druge hrvatske lige. Taktičke zamisli trenera na terenu je moguće provesti kada momčad igra punim intenzitetom i kada malo koja karika zakaže. Upravo to se dogodilo protiv Pomorca, posebice u prvom poluvremenu koje je okončano vodstvom Cibalije od 3:0. Već tada je bilo jasno kako će Vinkovčani odnijeti pobjedu, pa je u drugom poluvremenu ipak gledan laganiji ritam vinkovačke momčadi. Ipak, takva pomalo ziheraška igra, bez pretjerane jurnjave prema naprijed donijela je još jedan pogodak. Dugo zapravo Cibalia nije postigla četiri pogotka na jednoj utakmici, prvi put ove sezone. Polovinu od tih pogodaka potpisuje Andrea Ottochian, koji je otkrio kako je Cibalia svjesno prepustila inicijativu suparniku u nastavku.

- Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme i postigli tri pogotka, pa smo u drugom htjeli malo stati na loptu i njima prepustiti inicijativu, a mi kontrama i polukontrama doći do još kojeg pogotka. To smo uostalom i na kraju ostvarili. Vodstvo od 3:0 je veliko, ali ako primiš gol već je frka, a mi smo htjeli mirno završiti susret i zbog toga smo malo stali na loptu - objašnjavao je dvostruki stijelac subotnjeg susreta protiv Pomorca.

Prvi svoj pogodak, a treći Cibalije na utakmici, Ottochian je postigao nakon što je prešao nekoliko protivničkih igrača i onda odličnim šutom pod gredu svladao nemoćnog vratara Pomorca. Drugi pogodak u drugom poluvremenu bio je na razini velikih svjetskih strijelaca. Pogodak je pao iz trka lob-udarcem. Šut koji je zaradio najvišu ocjenu.

- Fizički se odlično osjećam, trener mi je dao slobodu u napadu, pa sam sve češće u prilici za gol. Sigurno neću zbog toga zanemariti obrambene zadatke, jer nakon dobre obrane može se organizirati i dobar napad. Cijela je momčad zaslužna za ove naše uspjehe. Svi igramo odlično i zbog toga možemo stvoriti višak igrača, a time i više prilika za pogodak što meni pogotovo odgovara.

Već sutra Cibalia igra kup-utakmicu u Donjoj Bistri. Riječ je o šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Cibalia je nedavno odigrala prvenstveni susret protiv Bistre i slavili su minimalno s 2:1 što je dovoljan razlog za oprez. Napadač Cibalije Ottochian vjeruje u pobjedu i u Kupu.

- Zna se naš prioritet, ali bismo željeli i uspjeh u Kupu. Prolaz protiv Bistre značio bi možda jednog atraktivnog protivnika u Vinkovcima, što ne bi bilo loše. Idemo bez opterećenja odigrati utakmicu i ostvariti prolaz dalje. U Kupu je Cibalia uvijek bila dobra i zašto to sada pokvariti. Uvjeren sam da možemo proći Bistru - zaključio je Ottochian. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini