Sport
ZBOG ČEGA OSIJEK NEĆE UGOSTITI RUKOMETAŠE

Dvorana Gradski vrt za Euro 2018.
otpala zbog manjka kapaciteta
Objavljeno 23. rujna, 2014.
EHF je kao kriterij postavio dvoranu s minimalno 5000 mjesta

Hrvatska će biti domaćin Europskog prvenstva za rukometaše 2018. godine.

Međutim među gradovima domaćinima nije naveden Osijek, što je začudilo sve sportske ljubitelje s obzirom na to da je dvorana Gradski vrt bila domaćin jedne od skupina Svjetskog prvenstva za rukometaše 2009. godine, a isto tako ugostit će i jednu od skupina Europskog prvenstva za rukometašice u prosincu ove godine. Osječki dogradonačelnik i predsjednik ŽRK Osijek Vladimir Ham istaknuo je kako nije ni dobio obavijest da se gradovi već sada trebaju kandidirati za domaćinstvo EURA za rukometaše 2018. pa stoga iz Osijeka nije niti bilo upućeno pismo namjere za organizacijom ovoga natjecanja.

- Kao dogradonačelnik koji je, među ostalim, zadužen za sport, u mojoj je sferi djelovanja bila komunikacija s HRS-om. Međutim, nisam ni bio upoznat da je kandidatura u tijeku. Nitko nas o tome iz HRS-a nije obavijestio, u suprotnom bismo se mi sigurno kandidirali - rekao je Ham koji je napomenuo kako se za EP za rukometašice o kandidatima odlučivalo godinu dana ranije, a ne kao u ovom slučaju čak četiri godine. Iz Hrvatskog rukometnog saveza prošli tjedan, a uoči kongresa u Dublinu izvijestili su nas kako se s gradovima domaćinima tek treba potpisati ugovor o organizaciji. Međutim, zahtjev za domaćinstvom prema Osijeku nije niti bio upućen. Razloge je objasnio direktor marketinga Silvio Njirić:

- Osječka dvorana nije niti bila uključena zato što je EHF podigao kriterije i traži dvorane kapaciteta od 5000 mjesta. Takav zahtjev ne zadovoljava trenutno niti porečka dvorana, međutim, u dvorani Žatika postoji mogućnost postavljanja montažne tribine od 1200 mjesta, što je u Gradskom vrtu trenutno otežano - rekao je Njirić, naglasivši još jednom kako će HRS tek sada definirati prava i obveze gradova domaćina EP-a.

Domaćinstvo Osijeka ipak nije potpuno izgubljeno. Naime, ako jedan od sadašnja četiri grada (Split, Zagreb, Varaždin i Poreč) ne zadovoljavi kriterije, moguća su neka druga rješenja. Primjerice, ako Spaladium Arena zbog stečaja ne bude do 2018. uopće u mogućnosti organizirati velike priredbe. U tom slučaju prema EHF-u se može nastupiti po sistemu “uzmi ili ostavi”.

- Žao nam je što nismo bili uključeni u proces kandidature, ali vjerujem da ćemo se organizacijom ženskog EP-a ove jeseni dokazati kao odličan rukometni domaćin te da ćemo i ubuduće uvijek biti među kandidatima za organizaciju velikih događaja - rekao je dogradonačelnik Osijeka. G.Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku