Crna kronika
ZAPOČELA RASPRAVA 21-GODIŠNJAKU

Godinu i pol nakon tragedije u
Sl. Brodu započelo suđenje vozaču
koji je BMW-om udario tri učenice
Objavljeno 22. rujna, 2014.
U stravičnoj nesreći život je izgubila Ivona Srećković (15)

SLAVONSKI BROD - Iskazom svjedoka, na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu jučer je započelo suđenje Deniju Županu (21). On je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na pješačkoj stazi u Cankarevoj ulici pokosio tri učenice srednje škole Matije Antuna Reljković, koje su se vraćale s nastave.

U stravičnoj nesreći život je izgubila Ivona Srećković, dok je Margareta Sedlarević ostala bez noge, a Anamarija Sabljak zadobila također teške ozljede. Pred sudskoim vijećem kojim je predsjedao sudac Vedran Pavelić, optuženi Župan se suzdržao od izjašnjavanja o krivnji pa je sud zaključio da se ne smatra krivim. Na prvom ročištu saslušane su dvije nastradale djevojke, kao i majka poginule Ivone.

Margareta i Anamarija uglavnom su ponovile raniji iskaz u kojem opisuju kako su išle kući s nastave krećući se pješačkom stazom. Nakon naleta automobila sjećaju se samo bolnice i onoga što je uslijedilo. Ispitani su i svjedoci, slučajni prolaznici koji su se u trenutku nesreće našli u neposrednoj blizini. Među njima je bio i Nino Bičanić, prošle godine maturant iste škole. Kretao se u suprotnom smjeru i suprotnom pješačkom stazom, a dok se mimoilazio s djevojkama, opazio je kako se velikom brzinom približava BMW.

- Činilo mi se kao da je izgubio kontrolu nad upravljačem. Tada je prešao na stazu i udario u djevojke. Dvije su ostale ležati na stazi, treću nisam vidio. Toliko sam bio u šoku da nisam mogao prijeći na drugu stranu... Netko je pozvao Hitnu pomoć i policiju... - kazao je mladić.

Na današnjoj raspravi na Općinskom sudu slijede iskazi vještaka.

Marija RADOŠEVIĆ
Humano srce roditelja

Unatoč trodnevnim iznimnim naporima liječnika bolnice u Slavonskom Brodu, 15-godišnja Ivona Srećković iz Magić Male izgubila je bitku za život, a ta je vijest donijela težak udarac svima koji su se nadali poboljšanju njezina stanja. No, unatoč neizmjernoj tuzi, njezini roditelji smogli su snage i pokazali više nego veliko humano srce te pristali na transplantaciju organa njihove kćeri, što bi moglo spasiti druge živote.

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura