Mozaik
U SKLOPU 49. VINKOVAČKIH JESENI

Sjajni Hip-hop na Orionu postao je brend u regiji
Objavljeno 22. rujna, 2014.
Koncert, oslikavanje grafitima i breakdance natjecanje

Šesto izdanje Hip-hopa na Orionu u Vinkovcima u povodu 49. Vinkovačkih jeseni, a u organizaciji Udruge Hip-Hop VK prema ocjenama organizatora i natjecatelja, te prema mišljenju posjetitelja bilo je uistinu izvanredno, a održalo se u dva dana.

Prvog dana održavanja vidjeli smo odličan koncert legendarnog Prti Bee Gee i Bvana kojima je ovo bio prvi put da nastupaju u Vinkovcima. Drugog dana smo imali dvostruki program, gdje su prvo Antonio-Crosk, Ivan Šajtoš-Niks i Nenad Krahulec-Skel svi iz Osijeka, oslikavali grafitima jednu fasadu. Nakon toga je uslijedilo veliko breakdance natjecanje koje je privuklo 20-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske, Srbije, Mađarske.

Manifestacija je to koja je doživjela niz transformacija, a ove godine zasigurno je dosegnula svoj vrhunac. Hip-Hop na Orionu postao je prepoznatljiv brand u cijeloj regiji kao jedna od najposjećenijih manifestacija ovoga ranga te je jedina manifestacija i festival ove kulture u cijeloj županiji.

U prvom polufinalu sastali su se Tin Majdančić-Raziel (Osijek) i Nemanja Mihajlović-Padre (Beograd), kroz dva ulaza bolji je bio Nemanja te se plasirao u finale natjecanja. U drugom polufinalu vidjeli smo veliku borbu čiji su sudionici bili Antonio Jakić-Nito (Osijek) i Srđan Poštin-Janny (Beograd). Antonio je odlično otplesao kroz dva ulaza i plasirao se u finale. Na kraju je sve bio spremno za veliko finale koje je ponudilo odličan breakdance, a sastali su se Nemanja Mihajlović-Padre (Beograd) i Antonio Jakić-Nito (Osijek). Kako se finale održalo na tri ulaza, što je dalo posebnu draž ovom natjecanju, pobjedu je odnio Nemanja Mihajlović-Padre (Beograd), te je ukratko rekao:

- Nisam obraćao pažnju na svoje protivnike, nego sam plesao kako najbolje znam. Super je bila atmosfera jer je mali prostor i onda nemate zraka, te vas vodi adrenalin. Za ovo natjecanje sam saznao preko prijatelja i mogu reći da je organizacija jako dobra. U finalu nije bilo nešto posebno teško, čak sam se probudio s energijom. U glavi sam sve posložio kako bi sve na kraju bilo super, što se i dogodilo. Sretan sam što sam osvojio prvo mjesto - istaknuo je Nemanja Mihajlović-Padre iz Beograda, pobjednik breakdance natjecanja. U žiriju su bila poznata imena breakdancea u Hrvatskoj: Tomislav Zirdum-Chiro (Slavonski Brod), Ivan Šajtoš–Johnny (Osijek) i Anđelko Pavlović-Angelo (Beograd). Oni su imali uistinu težak posao kako bi odlučili tko ide dalje nakon svakog kruga do konačnog pobjednika.

Mario KOKAJ

U finalu su bili Antonio Jakić-Nito (Osijek) i Nemanja Mihajlović-Padre (Beograd)

Možda ste propustili...

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike