Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Mejaši i Najbolji hrvatski
tamburaši za veliko finale
Objavljeno 21. rujna, 2014.
Spajanje nekadašnja dva šatora, koncertnog i "krčme", pokazalo se boljim rješenjem

Galeriju fotorafija pogledajte OVDJE.

 

Doista veliko finale dogodilo se protekloga vikenda na šestom izdanju Dana prvog hrvatskog piva!

Naime, u velikom pivskom šatoru, površine čak 1600 četvornih metara, na lijevoj obali Drave kod katakombi na samom završetku glazbeno-pivske manifestacije gostovali su prvo Mejaši pa večer poslije i Najbolji hrvatski tamburaši, zbog čega je šator gotovo eksplodirao od zabave i veselja.

Kao i prethodnih sedam večeri – Dani su trajali od 10. do 20. rujna, uz dvije večeri stanke za predah – organizatori iz Pivovare Osijek d.o.o. pokazali su kako i te kako znaju pogoditi s izborom izvođača. U petak su tako Mejaši, trenutačno vjerojatno najpopularniji tamburaški sastav u Hrvatskoj, privukli mahom mlađu publiku, i to očekivano – žensku. No, ni mladići nisu nimalo zaostajali u izvedbi njihovih i drugih tamburaških pjesama, a na svoje su, zahvaljujući najvećim hitovima, najviše došle Zorice i Ane. Ipak, s njihovog debitantskog albuma "Bolji nego ikad" nekako je najviše "sjela" prigodna pjesma sa stihovima "Popit ćemo noćas pet-šest piva / bolje piva nego negativa", a uz nju i "tamburaše u starkama" mnogi su se osvježili i s puno više odličnog Osječkog i Prvog hrvatskog piva.

U subotu, kako i priliči posljednjoj večeri ovogodišnjeg izdanja ovako velike manifestacije, publika se odazvala u još većem broju i još šarolikijem sastavu, doslovce u rasponu od 7 do 77 godina. I logično, kad su na repertoaru bili Najbolji hrvatski tamburaši koji uspješno postoje već gotovo tri desetljeća. Nakon što su se mnogi, kao "predjelom", počastili pivskim specijalitetima, poput kobasica, pljeskavica i piletine, te večeru zalili izvrsnim pripravcima od hmelja, frontman Stanko Šarić i ekipa izišli su na scenu i opravdali svoje ime, a fešta je potrajala do ranoga jutra u nedjelju.

- Istovremeno sam i sretan i tužan. Sretan jer sam svih devet večeri uživao s ekipom uz odlično Osječko pivo i neponovljivu zabavu. Tužan sam jer je završilo i organizatorima predlažem da iduće godine ovi Dani traju najmanje dva tjedna. Ma, može i mjesec dana - kaže mladi Darko, inače trgovac iz Našica. S njim se slažu i druge generacije.

- Iako su koncerti počinjali otprilike u vrijeme kada ja idem spavati, došao sam i feštao nekoliko večeri. Bilo je sjajno i jedva čekam iduću godinu. Najbolji hrvatski tamburaši stvarno su mi onako za gušt, pravi izbor za kraj ovih Dana prvog hrvatskog piva - kaže osječki umirovljenik Stanko. Andreja Komak, direktorica marketinga Pivovare, ističe kako se ovo rješenje o spajanju nekadašnja dva šatora, koncertnog i "krčme", pokazalo boljim, a gotovo svi su imali i svoja sjedeća mjesta. Kao pun pogodak pokazalo se i produžavanje priredbe s nekadašnjih pet dana na dvostruko - veliki šator u tom razdoblju pohodilo je više desetaka tisuća posjetitelja i popilo na hektolitre piva – pa je Pivovara još jednom ispunila svoj cilj: stvoriti poznatu pivsku manifestaciju u regiji koja će privlačiti domaće, a i strane turiste iz regije i šire. Inače, osim navedenih, u devet večeri redom su na besplatnim koncertima zasvirali i: Slavonia bend, Begini, Slavonske lole, Džentlmeni, Opća opasnost (jedina rock večer), Bosutski bećari i Gazde.

Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike