Crna kronika
NAMJEŠTANJE UTAKMICA

Na području Vukovarsko-srijemske županije dva nogometna suca uhićena zbog mita?
Objavljeno 20. rujna, 2014.
Privedena su i dva člana nogometnog kluba iz Srijemskih Laza

VINKOVCI - Akcijom USKOK-a na području Vukovarsko-srijemske županije uhićena su dva nogometna suca iz Vinkovaca te dva sportska djelatnika. Zasad još neslužbeno, suci su povezani s primanjem mita od strane čelnika Nogometnog kluba Vidor-Matijević iz Srijemskih Laza, koji se natječe u Prvoj županijskoj ligi Vukovarsko-srijemske županije. O kojim je utakmicama riječ također je nepoznato, a neslužbeno se tvrdi kako se radi o utakmicama koje su odigrane u sezoni 2012./2013. S četvoricom zasad još anonimnih osumnjičenika obavljeni su informativni razgovori, nakon čega su sva četvorica puštena.

Kako službenih informacija iz policije nema, pokušali smo preko Zbora nogometnih sudaca Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije i tajnika Zorana Maručeka doznati što će oni poduzeti o tom pitanju i jesu li službeno obaviješteni o navedenom slučaju.

- Do sada nismo dobili nikakav službeni dopis o nekakvim uhićenjima. Sve što znamo je iz sfere “rekla-kazala”, priča iz kafića. Kada doznamo točno o čemu je riječ, postupit ćemo sukladno propisnicima sudačke organizacije. Do tada sve ostaje u sferi nagađanja i ne možđemo poduzimati nikakve korake - kratko je izjavio Marunček.

Osim dva suca, navodno su uhićena i dva člana kluba Vidor-Matijević, koje se sumnjiči kako su sucima dala mito kako bi sudili u njihovu korist. Ni njihova imena nismo mogli dobiti iz policijskih izvora pa smo pokušali preko predsjednika Županijskog nogometnog saveza doći do informacije. Željeli smo doznati i kakav je postupak u takvim slučajevima i kakve bi posljedice iz toga mogao imati spomenuti klub, no on se na mobitel nije javljao.

A.Grgić

NEMA ODGODE UTAKMICE U SRIJEMSKIM LAZAMA

Nogometni klub Vidor Matijević u nedjelju bi trebao odigrati redovno prvenstveno kolo u Prvoj županijskoj ligi. U goste im prema rasporedu stiže momčad RAŠK-a iz Rajevog Sela. Zanimljivo, a što nam je potvrđeno od strane povjerenika za natjecanje Antuna Menđušića i tajnika NK-a RAŠK Drage Lucića, nikakve odgode nema, pa će se sve utakmice u Prvoj županijskoj ligi igrati prema utvrđenom rasporedu.(S.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike