Regija
U SKLOPU 49. VINKOVAČKIH JESENI

1. postrojavanje konjičke sokolske garde
Objavljeno 20. rujna, 2014.

VINKOVCI - Grad Vinkovci u suradnji s Povijesnim i sportskim društvom Hrvatski sokol Vinkovci i vinkovačkim konjogojcima organizirao je u sklopu 49. Vinkovačkih jeseni 1. postrojavanje konjičke sokolske garde.

- Mi smo ponosni što je Ban Šokčević živio u Vinkovcima i išao u vinkovačku Gimnaziju, te na naše Povijesno i sportsko društvo Hrvatski sokol Vinkovci koji su u vrijeme Vinkovačkih jeseni uspjeli postrojiti konjičku sokolsku gardu, istaknuo je vinkovački gradonačelnik dr.Mladen Karlić.

Postrojavanje je održano ispred zgrade Brodske imovne općine Vinkovci, a prijavak vinkovačkom gradonačelnik dr. Mladen Karliću podnio je Ban Šokčević.

Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vinkovaca istaknuo je kako će ovo postati tradicija u okviru Vinkovačkih jeseni, te je dodao:

- Ovo je početak jedne priče koja je vezana za Hrvatski sokol i sve ono što oni čuvaju od zaborava. Osim konjičke garde, imamo još puno toga što oni čuvaju od zaborava i pokušali bi kroz jedan period nevezano za Vinkovačke jeseni pokazati građanima Vinkovaca.Želimo animirati sve one mlađe generacije, da prije svega konjogojstvo prihvate kao nešto, što je pozitivno u njihovom okruženju isto tako čuvanje kulturne baštine ne samo grada Vinkovaca, nego i svega onog što Hrvatski sokol njeguje, istaknuo je Banožić.

Konjogojska garda predvođena Banom Šokčevićem i gajdašem prošla je ulicama Grada Vinkovaca, te je bila prva atrakcija u sklopu 49.Vinkovačkih jeseni.Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike