Regija
ODRŽANI TRADICIONALNI ŠOKAČKI DIVANI

Grabar Kitarović i Galić
otplesali šokačko kolo
Objavljeno 20. rujna, 2014.

VINKOVCI - Na salašu Tena, tvrtke ''Boso'' iz Vinkovaca nakon svečanog otvaranja 49. Vinkovačkih jeseni održani su tradicionalni, Šokački divani.

Svi gosti na početku programa Šokačkih divana dobili su zalogaj dobrodošlice, masni kruh s paprikom, nakon kojeg je poslužena hladna plata: kulen, švargli, čvarci, slanina i sir. Slavonsko slavlje teško je zamisliti i bez neizostavne sarme, ali i hladne prasetine s krumpirom. Večer je završila desertom, makovnjačom, orahnjačom i sitnim slavonskim kolačima.

A za one kojima ni to nije bilo dovoljno upriličena je bila dodatna degustacija hrane uz prezentaciju slavonskih običaja. Tako su gosti, kroz prezentaciju, mogli iz prve ruke doznati više o tradicionalnim običajima vezanim uz slavonsku svinjokolju, punjenje kobasica uz degustaciju svježe pečenih kobasica, zatim topljenje masti uz degustaciju vrućih čvaraka, bio je tu nadaleko poznati šaran na rašljama, janjetina ispod peke, fiš, čobanac, a sve popraćeno s dobrom kapljicom uz pečenje i degustaciju rakije.

Prije nego što je napustila Šokačke divane, pomoćnica glavnog tajnika NATO saveza Kolinda Grabar-Kitarović otplesala je jedno šokačko kolo u kojem je bio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Goste su zabavljali do ranih jutarnjih sati: Tamburaški sastav Dike, Prijatelji, Berde band, Caprio, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro i Klapa Kaše iz Dubrovnika, kao i predstavnici klapa 48. Omiškog festivala Dio izvođača.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike