Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Pravi urnebes uz popularne
Gazde i potoke odličnog piva
Objavljeno 19. rujna, 2014.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Premda se već u prvih sedam večeri pokazalo kako brojnim posjetiteljima velike i iznimno popularne manifestacije Dani prvog hrvatskog piva u načelu nije bitno tko svira, već samo da je veselo i kvalitetno, ipak je u četvrtak navečer nastao pravi urnebes kad su na scenu krcatog velikog šatora na lijevoj obali Drave stupile – Gazde.

Kako i ne bi kad je popularni bend iz zagrebačkog Markuševca "vlasnik" ponajvećih tamburaških hitova, od kojih su mnogi nastali još u devedesetim godinama prošloga stoljeća i postali pravi evergreeni: Još i danas zamiriši trešnja, Gazda sam ja, Ostarit ću ja, Dat će Bog i bolje dane i mnogih drugih. Prava "ludnica" potrajala je za vrijeme cijelog nastupa, niz hitova pjevan je uglas, a Gazde su ispraćene velikim pljeskom i klicanjem nazočnih. Iza njih je, kako ističe frotman Marko Bujanović, više od 1500 uspješnih koncerata diljem Hrvatske i svijeta, od Amerike do Australije, ali rijetko kada su imali ovakvu atmosferu.

- Ne znam je li to jer je Slavonija 'kolijevka' tamburice ili jer su Osječanke i Osječani tako veseli i topli ljudi, ali ovdje je večeras zbilja sjajno - kaže Bujanović.

Iznimno zadovoljni bili su i posjetitelji, a najviše, očekivano, studenti.

- Jako volim Gazde i večeras sam došao posebno zbog njih, ali ovo mi je već peta večer Dana piva i sve je stvarno izvrsno. Najviše mi se sviđa klasično Osječko pivo, a večeras sam ga nadopunio sjajnim pivskim kobasicama. Treba izdržati cijelu noć - pričao nam je student poljoprivrede Darko dok je samo nekoliko trenutaka predahnuo od plesanja sa svojom ekipom. Na žalost mnogih, Dani prvog hrvatskog piva u organizaciji Pivovare Osijek bliže se samom kraju, ali organizatori su se pobrinuli da se to dogodi zbilja s velikim finalom. Naime, nakon Gazda na programu su sinoć (petak) bili iznimno popularni "tamburaški u starkama" Mejaši, koji imaju dva velike recentna hita sa ženskim imenima, Zorica i Zavela me Ana. Veselje u šatoru, pak, završava večeras (subota). Program je ponovno predviđen od 18 sati, oko 19 sati počinju svirati Lege, a oko 22 sata na redu su Najbolji hrvatski tamburaši. I zadnjega dana bit će održani "sretni sati" (happy hours) u trajanju od 18 do 20 sati, koji uključuju konzumaciju pola litre piva po cijeni od samo osam kuna, a ulaz je, kao i sve prethodne dane, slobodan.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike