Osijek
RJEŠENJE ZA ISPISANE UDŽBENIKE

Ispisane udžbenike škole
će prodati i novac donirati
ili uložiti u uređenje škola
Objavljeno 20. rujna, 2014.
Udžbenici u koje se ne piše ići će u nasljeđe sljedeće četiri godine

Početkom ove školske godine roditelji osječkih osnovnoškolaca dobili su zadužnice za nove udžbenike koje su od ove godine, zahvaljujući Gradu i gradonačelniku Ivici Vrkiću, besplatno dobili - na posudbu.

Međutim, ostalo je nejasno na koji će način sljedeće generacije koristiti ispisane stranice sada novih udžbenika budući da je, osim radnih bilježnica, dosta udžbenika u kojima se rješavaju pisani zadaci. I dok se u prvo vrijeme smatralo kako će se ispisane stranice morati brisati, roditelji se ne moraju brinuti. Naime, oni udžbenici u koje učenici ispisuju zadatke ili što drugo bit će dogodine zanavljani, kupovat će se novi, no to ne znači da ih krajem godine roditelji ne trebaju vratiti u školu.

- Roditelji su dobili upute da vrate sve, što uključuje i radne bilježnice. Dao sam prijedlog da se udžbenici u koje se dosta piše, kao i radne bilježnice, predaju u stari papir, a prikupljen novac bit će predan Caritasu za njihove potrebe. To sam predložio svim razrednicima - rekao je Srećko Vuković, ravnatelj OŠ Tina Ujevića.

Za stari papir, ali za potrebe škole, ispisane radne bilježnice i udžbenike iskoristit će se i u OŠ Augusta Šenoe. Ravnatelj Krešimir Ćosić kaže kako će se novac najvjerojatnije usmjeriti u bogaćenje fonda školske knjižnice. Roditelji su dobili upute, pojašnjava, da knjige nakon završetka školske godine obvezno vrate u školu, a istovjetnu preporuku dobili su i roditelji učenika OŠ Antuna Mihanovića.

- S pomoću prikupljenog starog papira uvijek gledamo poboljšati život u školi. Do sada smo klimatizirali sve učionice i štošta drugo poboljšali upravo s pomoću starog papira pa ćemo tako učiniti i dogodine - najavio je ravnatelj Josip Mandurić.

Marija MIHELIĆ
Dogradonačelnik Vladimir Ham
Pozdravljamo školske akcije

Knjige u koje učenici pišu ne ulaze u “priču” za nasljeđivanje, kao i radne bilježnice. Takve će se knjige prema mogućnosti sljedeće godine ponovo kupiti nove i Grad Osijek nastojat će u proračunu namaknuti sredstva za radne bilježnice te one udžbenike u koje se dosta piše i nisu iskoristivi. Stručne službe će procijeniti koje knjige zadržati, a kako su škole vlasnici knjiga mi ne ulazimo u to kako će riješiti pitanje ispisanih udžbenika. U svakom slučaju pozdravljamo sve hvalevrijedne akcije.

7 MILIJUNA KUNA

izdvojio je Grad za kupnju udžbenika za 7762 učenika

Roditelji su dobili upute da knjige nakon završetka školske godine obvezno vrate u školu

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana