Sport
SAZNALI SUPARNIKE

Davis Cup: Hrvatska ide u goste Srbiji
Objavljeno 18. rujna, 2014.
Ždrijeb je dobar, ali ako ne bude igrao Đoković, komentirao je Borna Ćorić

Hrvatska teniska reprezentacija od 6. do 8. ožujka sljedeće godine u 1. kolu Svjetske skupine igrat će sa – Srbijom. Tako je odlučio jučerašnji ždrijeb Davis Cupa održan u Dubaiju, a meč se igra u Srbiji.

Đoković i društvo bili su jedan od suparnika koje je hrvatski izbornik Željko Krajan svakako htio izbjeći. Razumljivo, igramo u gostima, a njihova lokomotiva je prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je ove godine propustio reprezentativne nastupe, ali teško da će se odmarati i 2015.

Đoković je prvi srpski reket, ali imaju Srbi i solidne Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, vraća im se Viktor Troicki, a Zimonjić/Bozoljac su odličan par koji ima pobjedu i protiv američke braće Bryan.

Hrvatska u Dubaiju nije bila među nositeljima, koji su određeni na temelju plasmana na aktualnoj rang-listi Davis Cupa, na kojoj mi trenutačno zauzimamo 14. mjesto i išli smo na "šešir" u kojem su bila imena osam nositelja. Predsjednik Međunarodnog teniskog saveza Francesco Ricci Bitti izvukao je papirić s imenom Hrvatske, a kao suparnik je stajala Srbija. Domaćinstvo je odlučeno automatizmom, jer su posljednji i jedini susret Hrvatska i Srbija igrale u splitskoj Spaladium areni 2010. kada su Đoković i društvo slavili 4:1. Srbija je te godine i osvojila Davis Cup. Na redu je druga runda, ovaj put u Srbiji.

- Ždrijeb je dobar, ali ako ne bude igrao Novak Đoković! No čak i ako igra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi, s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje tenisače svijeta. Jedno je sigurno, bit će teško, ali opet kažem, ako u sastavu Srbije ne bude Đoković, mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu - komentirao je nakon ždrijeba naš mladi reprezentativac Borna Ćorić.

Podsjetimo, Hrvatska je povratak u Svjetsku skupinu izborila u Amsterdamu pobijedivši Nizozemsku (3:2), a Srbija je taj status zadržala svladavši u Bangaloreu Indiju, također s 3:2. U sastavu Srbije nije bilo Đokovića, ali sljedeće godine se vjerojatno vraća u reprezentaciju.

Hrvatski tenisači su na posljednja dva gostovanja slavili (Poljska, Nizozemska), a sljedeće godine u Srbiju putuju po nastavak pozitivnog niza. I. Liović

Parovi 1. kola

Njemačka - Francuska (1)

V. Britanija - SAD (7)

Češka (3) - Australija

Kazahstan - Italija (6)

Argentina (5) - Brazil

Srbija (4) - Hrvatska

Kanada (8) - Japan

Belgija - Švicarska (2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike