Regija
BLOKADA VUKOVARSKOG TEHNOSTANA

Vukovarcima ponovno
prijete hladni radijatori
Objavljeno 18. rujna, 2014.

VUKOVAR – Pred građanima Vukovara, stanarima višestambenih zgrada, i ove je zime, sudeći prema jučerašnjim informacijama s medijske konferencije gradonačelnika Ivana Penave, neizvjesnost hladnih radijatora. Penava je, naime, obznanio da je blokiran račun gradske tvrtke Tehnostan zbog nepodmirenog duga od oko sedam milijuna kuna dobavljaču plina, vukovarskom Prvom plinarskom društvu (PPD). Situacija je to ozbiljnija što je do blokade došlo netom prije početka sezone grijanja.

– Dugogodišnji je to problem, ponavlja se iz godine u godinu. Ipak, građanima možemo poručiti da će Grad Vukovar učiniti sve da ne dođe do prekida isporuke toplinskom energijom – rekao je novinarima gradonačelnik Penava. Kako je naveo, osnovni problem je u činjenici što u Vukovaru do danas nije riješeno pitanje vlasništva stanova, čime se cijeli problem dodatno komplicira. Penava od države očekuje, nakon javnog apela iz Grada Vukovara, da pomogne kako bi se problem na vrijeme riješio, a mogući način je da država, koja je još uvijek vlasnik većine od oko 5000 vukovarskih stanova, pristane na nagodbu s Tehnostanom i, kako je rečeno, isplati toj vukovarskoj tvrtki dug od oko 13.000 milijuna kuna na ime pričuve. K tomu Tehnostan potražuje nekoliko milijuna kuna od građana Vukovara za isporučenu toplinsku energiju. Penava je govorio i o tome kako se isti problem ponavlja iz godine u godinu jer dosad nije sustavno rješavan, ali i da je to potrebno riješiti tako da iduće godine opet ne bude ista priča.

– Priča oko duga za grijanje u Vukovaru je izuzetno komplicirana i stoga moramo što prije sjesti sa svim nadležnima i vidjeti što i kako dalje. Ne kažem da nije bilo propusta i u radu Tehnostana, ali niz je tu i drugih problema, poput praznih stanova, cijene grijanja koju određuje HERA i slično – rekao je Penava odgovarajući na upit novinara da Vukovarci plaćaju jedno od najskupljih grijanja u državi. Penava je također kazao kako nema saznanja o svojedobnoj informaciji da bi PPD preuzeo Tehnostan.S.Butigan

Blokiran račun zbog nepodmirenog duga dobavljaču plina od oko sedam milijuna kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike