Sport
CIBALIA ODNIJELA BODOVE IZ DUGOPOLJA

Jakov Filipović probio najbolju obranu lige
Objavljeno 17. rujna, 2014.
Vinkovčani su prva momčad koja je Dugopolju ove sezone zabila pogodak

U derbiju 6. drugoligaškog kola Cibalia je slavila usred Dugopolja. Pobijedili su Vinkovčani momčad koja u prethodnih pet kola nije primila ni jedan gol, a bunker domaćina “probio” je Filipović u 53. minuti.

Očito je trener Vinkovčana Zoran Tomić odlično proanalizirao momčad Dugopolja, pogotovo onaj susret kada su im nogometaši Segeste uzeli bod na njihovu terenu. Sportski direktor Dražen Pernar odmah je nakon posljednjeg sučeva zvižduka zadovoljno objasnio na koji su to način “cibalijaši” došli do pobjede.

- Postavili smo se od prve minute dosta čvrsto i mogu reći da nam domaćin nije stvorio ni jednu izgledniju priliku za gol. Disciplinirano i taktički odlično odigrali smo svih 90 minuta. Trener je odlično pripremio momčad, odlično procijenio koji su im glavni igrači, a naši su ih uštopali maksimalno i mogu reći da su upravo te glavne “zvijezde” Dugopolja bile najlošije na terenu - pričao je Pernar.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo “zicera” ni s jedne strane, pogodak odluke pao je u 53. minuti. Korner s lijeve strane odlično je izveo Matija Mišić, a loptu je iz trka glavom u mrežu zakucao stoper Jakov Filipović. Strpljiva i borbena igra nogometaša Cibalije donijela je ploda. Do kraja susreta nogometaši Cibalije odlično su odradili svoj posao, a Pernara je posebno oduševio pristup svih igrača u nebeskoplavom dresu.

- Oduševila me je borbenost naših igrača i želja za pobjedom. Kada su pred kraj utakmice domaćini počeli srljati prema našem golu u pokušaju da poravnaju rezultat, naši su igrači iznimnim zalaganjem pokrivali prostor i igrače, kao da je tek počela utakmica i kao da prije tri dana nisu igrali prvenstvenu utakmicu 5. kola. Zaista su svi zaslužili najviše pohvale za igru i zalaganje u ovoj utakmici, oduševljen je nakon pobjede bio sportski direktor Cibalije Dražen Pernar. A. Grgić

DUGOPOLJE                       0
CIBALIA                              1  (0)

DUGOPOLJE - Stadion Dugopolje. Gledatelja: 500. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Strijelci: 0:1 Filipović (53). Žuti kartoni: Gale (Dugopolje), Conjar, Malenica (Cibalia). Crveni karton: Ivan Zgrablić (90+4), nasilno ponašanje, nasrtanje na suca.

DUGOPOLJE: Vugdelija, Gruica, Bandalo, Lagator, Vojković, Serdarušić, Balić (od 63. Surać), Vitaić, Gale (od 74. Klarica), Tomaš, Režić (od 86. Ževrnja).

CIBALIA: Malenica, Zgrablić, Lukić, Filipović, Conjar, Muženjak (od 83. Završki), Kujundžija (od 73. Kvesić), Mišić, Puljić, Ottochian, Mandić (od 77. Perković).

Najčitanije iz rubrike