Osijek
JEDINSTVENA PROMOCIJA BICIKLIZMA

BikeMyDays:
Bogat program uz igraonice,
školu sigurne vožnje i biciklijade
Objavljeno 17. rujna, 2014.

Vezani članci

PANONA FEST URBANI BIJEG U PRIRODU

Od Osijeka do Erduta biciklirajte, vozite kanu Dravom...

Biciklistički festival BikeMyDays, kojim se promovira biciklizam, kako organizatori navode, kao pojavu koja “na jedinstven način uvelike mijenja gradove, države, pa i svijet, u mjesta za ugodniji život”, otvoren u utorak navečer, nastavlja se današnjim predavanjem u prostorijama Odsjeka za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, Kralja Petra Svačića 1/F – ružičasta zgrada na temu “Biciklistička infrastruktura i urbanizam za budućnost” s početkom u 19.30 sati.

U petak će se od 15 do 16 sati održati predavanje “Zagovaranje, suradnja s vlastima i drugim organizacijama i prikupljanje sredstava” te od 16 do 18 sati predavanja Maria Marolina, Julijane Tešije i Krešimira Hercega.

Posebno bogat program osmišljen je za subotnje prijepodne. Tako će se od 10 sati održati edukativno–kreativna dječja radionica, igraonica, izrada bicikala od balona, škola sigurne vožnje, koju provodi Policijska uprava osječko-baranjska, radionica izrade asesoara za bicikl (podvezica za bicikliranje u suknji, cvjetno zvonce, ukrašavanje košara, izrada strapsa), hodanje na slack lineu, radionica bubnjanja, radionica ponovne uporabe starih dijelova bicikla te vožnja ležećih bicikala. U 14 sati zakazano je predavanje Jasenke Ricl, a od 15.15 do 17.15 govorit će Kristina Babić, Simon Wintermans i Agnes Ćurčić Asodi. U 18 sati prikazat će se izabrani videoradovi na temu mobilnosti, a u 19 sati počinje centralni događaj festivala, velika biciklijada “Kritična masa”. Okupljanje je u 18.40 na parkiralištu ispred Umjetničke akademije u sveučilišnom kampusu, a cilj je vožnje promovirati biciklizam kao svakodnevno i dugoročno poželjan način prijevoza koji predstavlja važan dio rješenja ekoloških, ekonomskih, zdravstvenih i prometnih problema i potreba.

Turistička vožnja biciklima kroz Kopački rit

Za nedjelju je od 10 do 12 sati zakazana turistička vožnja biciklima kroz Kopački rit, a festival završava u ponedjeljak (22. rujna) izložbom najboljih fotografija s #bikemydays Instagram natječaja, prikazivanje najboljeg videorada o mobilnosti biciklom, druženjem organizatora, volontera, partnera i sponzora uz degustaciju te zatvaranje festivala.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike