Crna kronika
PROMETNA NESREĆA NA JUŽNOJ OBILAZNICI

Osječanin nastradao kod Nemetina u direktnom sudaru Peugeota i kamiona
Objavljeno 18. rujna, 2014.
Iz uništenog automobila vozača su spašavali i vatrogasci

OSIJEK - Pedesetogodišnji Osječanin, vozač Peugeota 106, teško je ozlijeđen u direktnom sudaru koji se dogodio na osječkoj južnoj obilaznici prekjučer oko 15.30 sati. Prometna nesreća u kojoj su sudjelovali Peugeot 106, osječkih registracija, i kamion s vukovarskim tablicama, dogodila se u utorak između nadvožnjaka Toplana i nadvožnjaka Nemetin, na državnoj cesti D2. Nakon sudara oba vozila završila su u kanalu pokraj ceste.

- Prometna nesreća se dogodila kada je 50-godišnji vozač upravljao automobilom i nakon pretjecanja prednjim dijelom vozila udario u prednji dio kamiona - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske.

Nakon dojave u 15.38 sati da je potrebna njihova pomoć, na intervenciju je izašlo devet djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka s dva vozila. Uz pomoć hidrauličnog alata uspjeli su osloboditi vozača iz uništenog vozila.

- Na mjestu nesreće zatekli smo djelatnike Hitne medicinske pomoći koji su već pružili pomoć vozaču. Oslobodili smo ga iz automobila režući krov i vrata, nakon čega smo pomogli djelatnicima Hitne da ga unesu u svoje vozilo, doznajemo od Sinele Batrnek, operativne dežurne djelatnice Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Vatrogasci su iste večeri pozvani i da operu cestu nakon sudara.

Peugeot 106 u sudaru i slijetanju s ceste potpuno je uništen. Vozač vukovarskog kamiona, koji je nakon sudara udario u prometni znak, srećom, u ovom sudaru nije ozlijeđen. Za vrijeme policijskog očevida promet ovim dijelom južne obilaznice bio je u prekidu pa su ga prometni policajci preusmjeravali na alternativni pravac preko Nemetina i Vukovarske ulice.

Sandra LACIĆ
NA ISTOM MJESTU SMRTNO STRADAO 52-GODIŠNJAK

Gotovo na istom mjestu gdje se jučer dogodio sudar, samo 50-ak metara dalje, u izravnom je sudaru s kamionom 2011. godine smrtno stradao 52-godišnji vozač Renaulta Clio iz Osijeka. Vozač automobila upravljao je automobilom u smjeru Vukovara i zbog neutvrđenih razloga, kada je iz suprotnog smjera, prema Osijeku, naišao kamion vukovarskih registracija, Clio je prešao na lijevi kolnički trak. Prema tragovima kočenja na mjestu nesreće vidljivo je da je vozač kamiona, 55-godišnjak iz Borova, pokušao izbjeći nalet automobila naglim skretanjem udesno. Automobil se svojim prednjim lijevim krajem izravno zabio u kamion, nakon čega je, gledajući u smjeru Vukovara, bio odbačen u desni odvodni kanal. Kamion je sletio stotinjak metara dalje, gledajući u smjeru Osijeka, u kanal s lijeve strane ceste. Od siline sudara vozač automobila od zadobivenih je ozljeda preminuo na mjestu nesreće.

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike