Crna kronika
LAŽNI DJELATNIK ELEKTRE PREVARIO 78-GODIŠNJAKA IZ ŠPIŠIĆ BUKOVICE

Rekao starcu da će dobiti 50.000 kuna povrata novca, ako mu da 2000 kuna
Objavljeno 18. rujna, 2014.

ŠPIŠIĆ BUKOVICA - Lažni djelatnik Elektre prevario je u ponedjeljak 78-godišnjeg muškarca iz Špišić Bukovice. Neznanac je došao na vrata starcu već u 7.30 sati i predstavio se kao djelatnik Elektre.

- Rekao je 78–godišnjaku da je oslobođen plaćanja potrošnje električne energije i da će, ako mu da 2000 kuna, dobiti povrat novca u iznosu od 50.000 kuna. Na to mu je stariji muškarac dao novčani iznos veći od 1000 kuna s kojim je prevarant otišao iz kuće - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske.

Prevarant ima oko 40 godina, jače je tjelesne građe i visok oko 175 centimetara. Bio je odjeven u tamnoplavu jaknu, crvenu majicu i tamniji donji dio trenirke. Na glavi je imao tamnu kapu sa šiltom. Iz policije upozoravaju građane kako da se zaštite od sve većeg broja prevaranata.

- Ne nasjedajte na nagovaranja osoba putem telefona ili osobno kako će vam oni u ime neke tvrtke oprostiti vaš novčani dug do 10.000 kuna u zamjenu za trenutačnu isplatu njima na ruke. Mogući oprosti dugovanja, ako do njih dođe, neće se provoditi na kućnim pragovima, nego će građani biti pozivani u razne ustanove gdje će se to provoditi na drugačiji način - upozorio je Štajdohar.

Isto tako, ne treba vjerovati osobama koje dođu ispred kuće ili stana i predstavljaju se kao djelatnici HEP-a, banke, tvrtke za legalizaciju i slično, koji će na licu mjesta tražiti novac da bi učinili nekakvu uslugu. Takve osobe ne puštajte u svoje domove, jer oni su došli s namjerom da vas prevare!S.Lacić

192

je telefonski broj policije koji treba nazvati ako prevarant dođe na vrata

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike