Dome slatki dome
DETALJI U BOJI MORA

Privlačan mediteranski ugođaj možete jednostavno kreirati
Objavljeno 18. rujna, 2014.
Osnovne odlike mediteranskog stila su povezanost interijera s okolišem i funkcionalnost

Mediteran je cijeli u bojama i mirisima. Plavetnilo mora i neba, boje i mirisi lavande, ružmarina, kadulje, maslina, borova i agruma protežu se posvuda.

Vidljivo je to i u domovima, kao i vedar duh i ležeran pogled na svijet mediteranskog naroda.

Osnovne odlike mediteranskog stila su povezanost interijera s okolišem i funkcionalnost. Sve ovdje mora odisati suncem, morem i mediteranskim biljem. Bogati Mediteran pruža obilje mogućnosti za odabir boja pa nećete imati problema s odabirom nijansi. Može to biti nešto jednostavniji stil s bijelo obojenima zidovima i detaljima u boji mora ili lavande koji će odisati svježinom. Još jedna mogućnost su zidovi u nježnoj boji lavande ili agruma za prozračan i jednostavan ambijent. Privlačan mediteranski ugođaj jednostavno ćete kreirati i kombinacijom različitih nijansi plavih boja.

Kako je spektar boja mediteranskog stila vrlo širok, ne trebate zazirati ni od nešto življih nijansi. Na primjer, intenzivno obojeni zidovi u narančastoj, crvenoj, kobaltnoplavoj ili zelenoj boji karakteristični su za španjolske domove. Ovdje će se idealno uklopiti detalji ukrašeni mozaikom. Mozaik može biti na zidu, stepenicama, stolu ili možete postavite veliki okvir izrađen ovom tehnikom.

Što se tiče materijala, prevladavaju prirodni materijali, drvo i kamen. Isto se odnosi i na tkanine koje su pretežno pamuk ili svila, ali mogu biti u svim kombinacijama boja. Sve dolazi u obzir, od jednostavnih jednobojnih do raskošnih tkanina bogatih uzoraka, ovisno kojem dijelu Mediterana više težite.

Posebnu pozornost obratite uređenju kuhinje jer u mediteranskim domovima kuhinja zauzima središnje mjesto. To nije samo prostor za kuhanje već i glavno mjesto druženja. Intenzivne narančaste, crvene ili žute nijanse odličan su izbor za kuhinju. Sve začinite tipičnim mediteranskim detaljima. Stručak lavande, maslinove grančice, sušene smokve, lanac češnjaka, školjke i predmeti od kamena zaokružit će cijelu priču.(Najboje.hr)

Možda ste propustili...

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike