Sport
ŽRK OSIJEK

Osječanke najavile mirniju i mnogo uspješniju sezonu
Objavljeno 17. rujna, 2014.

Na najljepši način rukometašice Osijeka krenule su u novu prvoligašku sezonu. Visoka pobjeda nad novim prvoligašem Bjelovarom od 12 razlike važna je ne samo zbog dva startna boda nego i zbog toga što su igračice dobile potvrdu da ova ekipa može ove sezone izbjeći uobičajeni stres borbe za ostanak.

Iako nekompletne, bez bolesne vratarice Stevanović te tek zaliječene pivotkinje Šerić, koja je ostala na klupi, Osječanke su pokazale kako su klasa iznad Bjelovarčanki te su nakon izjednačenog prvog poluvremena u nastavku potpuno razbile gošće. Razlog je to za zadovoljstvo trenera Marka Brezića, koji je priznao kako se pribojavao starta sezone.

- Moram priznati da se nisam nadao ovolikoj razlici, bojao sam se ove utakmice, ali ekipa je pokazala karakter kada je bilo najpotrebnije i sada samo treba ovako nastaviti. Ipak je bila primjetna razlika između nas i njih, u igranju Prve lige, i iskustvu naše vanjske linije. Crnov, Miškić, Ljubičić dale su maksimum kad je najviše trebalo, a i Špoljarić koja je odigrala sigurno jednu od svojih ponajboljih partija. Kada tome dodamo i obrane Delić onda je jasno kako smo se uspjeli odvojiti i dobiti s 12 razlike. Djevojke su sve odradile odlično, od prve do zadnje, sve se poklopilo - zadovoljan je bio Brezić prvenstvenom premijerom.

Osječanke su tako nastavile sjajan učinak na domaćem parketu u 2014. godini, u kojoj su dobile sve prvenstvene dvoboje. Za razliku od većine prijašnjih, ovaj put obrana nije bila čelična, no napad je zato bio gotovo savršen pa gošće i nisu dobile pravu priliku za iznenađenje.

- Rekao sam curama na poluvremenu da Bjelovar nije ekipa koja nama treba zabiti 16 pogodaka, kao što je to bilo u prvom dijelu. U nastavku je to bilo puno bolje, primili smo samo devet. Odmah se vidjela razlika u kvaliteti, čim smo malo čvršće izašli, onda im je ponestalo koncentracije i preciznosti. Bilo je samo pitanje kad ćemo prelomiti utakmicu, a mislim da smo najveći posao napravili u zadnjih deset minuta prvog poluvremena kada smo iz minusa stigli do “plus” četiri”. To je bilo važno zbog izbjegavanja nervoze u nastavku koja bi se možda pojavila da smo morali stizati rezultat.

Sljedeće subote Osječanke gostuju kod Umaga, koji je na startu teško stradao kod kuće od Sesvete Agroproteinke (15:28). Umažanke su lani oba puta slavile u međusobnim ogledima pa je ovo lijepa prilika za uzvrat.

- Nadam se da ćemo se do te utakmice kompletirati. Ova nam pobjeda daje samopouzdanje, s Andreom i Ivanom bit ćemo još jači i spremni se 'potući' za bodove - najavio je trener ŽRK Osijek Brezić. G. Roguljić

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike