Osijek
TJEDAN OTVORENIH VRATA U FRANCUSKOJ ALIJANSI

Osječka profesorica podučava radu na pametnim pločama
Objavljeno 17. rujna, 2014.

Prezentacija rada na pametnoj ploči bio je prvi program u sklopu Tjedan otvorenih vrata u Francuskoj Alijansi Osijek. Rad na pametnoj ploči, namijenjen učiteljima, nastavnicima i profesorima, predstavila je prof. francuskog jezika Vesna Poljak.

- Takav rad pruža mnogo veće mogućnosti od pisanja kredom na običnoj ploči - istaknula je prof. Poljak, zorno pokazavši na primjeru udžbenika francuskog jezika Alter ego. Stranice udžbenika na pametnoj ploči mogu se listati, a bez uporabe CD-a mogu se slušati i gledati audiovizualni sadržaji. Prof. Poljak pravi je ekspert za pametne ploče, a svoje znanje prenosi na seminarima kolegama iz cijele Hrvatske.

Inače, do 19. rujna, u sklopu Tjedna otvorenih vrata, svi zainteresirani građani mogu posjetiti tu udrugu bez prethodne najave, u terminima od 18 do 20 sati, na adresi Europske avenije 4/II. Profesori i suradnici Francuske alijanse prezentirat će im rad udruge kroz niz radionica, igraonica i predstavljanja. Tako su jučer u sklopu programa Bilješke s putovanja, stipendisti i volonteri Francuske alijanse Marina Bošnjak, Marijan Gazica i Mirela Prokeš objasnili kako se uz pomoć Francuske Alijanse može volontirati u Francuskoj ili dobiti jezičnu stipendiju francuskog veleposlanstva.

- Danas (srijeda) u 18.30 sati predstavljamo program Potraga za izgubljenim riječima. Namijenjen je djeci osnovnoškolske dobi, koja će istraživati knjižnicu, medijateku i kulturoteku Francuske Alijanse. Sutra (četvrtak, 18. rujna, u 17.30 sati) organiziramo Bonjour, uvodni sat u program ranog učenja francuskog jezika za djecu od tri do šest godina - kaže Nada Jovanović, voditeljica Francuske Alijanse Osijek.

Program završava u petak, 19. rujna, u 19 sati, projekcijom filma “Dan proslave” Jacquesa Tatija, u organizaciji Kinokluba Francuske Alijanse. Riječ je o filmu koji se ubraja među najveće klasike francuske kinematografije. Detaljan program Tjedna otvorenih vrata dostupan je na www.alliance-francaise-osijek.hr. V. Latinović

Uz pomoć Alijanse može se naučiti kako volontirati u Francuskoj ili dobiti jezičnu stipendiju

Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

STIHOVI I GLAZBA SVAČIJEG DJETINJSTVA

Mural u Gupčevoj u čast pjesme “Zeko i potočić”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana