Sport
TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA “ISTOK”

Pleterničani preuzeli vodstvo
Objavljeno 15. rujna, 2014.

OSIJEK - Obilne prošlodnevne kiše poremetile su redoviti program natjecanja Treće hrvatske nogometne lige “istok” u čijem 5. kolu nije odigran susret u Koprivnici gdje je istoimeni sastav trebao ugostiti momčad Višnjevca. Taj je sraz odgođen za 24. rujna, prije kojeg će oba sastava odigrati susret 6. kola. Zbog te prisilne pauze Koprivničani i posebice Višnjevčani skliznuli su nekoliko stpenica u redoslijedu na čijem je sada vrhu Slavija. Pleterničani su u subotu minutu prije kraja zabili pogodak pristiglom Varaždinu i došli do treće pobjede koja ih je promovirala u lidera kao jedini još neporaženi sastav u konkurenciji. Netom je to prestala biti antinska Mladost koja je ostavila bodove u Ludbregu, uostalom kao i prethodna dva gosta pa se nakon toga etapnog derbija domaćin bodovno izjednačio s prošlotjednim liderom. U skupini s po deset bodova čak su četiri momčadi, od kojih su još nespomenuti BSK i ždralovačka Mladost do toga skora došli identičnim pobjedama (3:2). Bjelobrđanima je to pošlo za nogom na domaćem terenu gdje su imali dostojnog protivnika u Belišću čijim je igračima popustila koncentracija u završnici pa su se kući vratili praznih ruku. Iz Đakova su Ždralovčani otišli s kompletnim plijenom čime se domaćini nisu mogli složiti pa su taj subotnji susret zaključili s devet igrača u polju. Ostali, dakle, bez toga tandema, ali i na četiri skromna boda koja su im odredila 13. tablično mjesto. Neposredno ispod ostali su Požežani koji nisu u Bjelovaru iskoristili poticaj prethodne prve pobjede, budući da je domaćin bio uvjerljiv i dokopao se treće sezonske pobjede. Takav skor imaju i Vukovarci koji su donijeli sve bodove iz Virovitice te tamošnji istoimeni sastav ostavili na začelju poretka bez upisanog boda. Vukovarci su se vezanim pobjedama probili u gornji dom i ohrabrili se uoči subotnjeg dočekivanja susjeda iz Bijelog Brda. Do prvog su, pak, boda istodobno došli nogometaši Oriolika remiziravši pred svojim pristašama s Međimurjem čiji je ishod nedostatan za oriovačke potrebe. Trebala je, naime, pobjeda, ali nakon seciranja tijeka susreta i bod je solidan, posebice jer je izboren s igračem manje i u dva navrata stizanja prednosti Čakovčana. Tomu treba dodati da su Oriovčani i prvi put tekuće sezone uspjeli zatresti protivničku mrežu, što budi nadu u bolji nastavak prvenstva. D.Lekšan

Rezultati 5. kola

Podravina (Ludbreg) - Mladost (Antin) 2:1, Slavija (Pleternica) - Varaždin 1:0, Đakovo Croatia - Mladost (Ždralovi) 2:3, Oriolik (Oriovac) - Međimurje (Čakovec) 2:2, Virovitica - Vukovar 1991 1:2, Bjelovar - Slavonija (Požega) 4:1 i BSK (Bijelo Brdo) - Belišće 3:2. Susret Koprivnica - Višnjevac odgođen je za 24. rujna.

U 6. kolu, 20. 21. rujna, sastaju se: Mladost (Ž) - Slavija, Mladost (A) - Varaždin, Međimurje - Đakovo Croatia, Višnjevac - Oriolik, Podravina - Bjelovar, Belišće - Koprivnica, Vukovar 1991 - BSK i Slavonija - Virovitica.

Strijelci

5 pogodaka - Ratković (BE);

4 pogotka - Golik (SLA), Rebernik (ME), Koledić (VU), Maras (BJ);

3 pogotka - Damjanović (VŠ), Križanović (VU), Božić (MLA), Valentić (SLV), Bošnjak (BJ), Kokot (ME), Valjak (PO);

2 pogotka - Žitnjak (VŠ), Krajček, Blašković, Dorić (BSK), Jakovljević (SLV), Kuzmić, Tadić (MLA), Kuprešak, Sučić, Ivančić, Sabljić (MLŽ), Pohižek (BE), Šestak, Horvatinović (KC), F. Sabol, Žmuk (PO), Habek (BJ), Mikulić (VT), Vuk (ME), Roginić, Malnar (VŽ);

1 pogodak - Repinc (VŠ), Grgačević, Galičić, Kovačić, Čavala, Ivić (ĐCR), Milinković, G. Jurić (OR), Cerovski, Prkić, Jančić, Kujundžija (MLA), Meter, Ištvanić, Tomas, Lončar (BSK), Rukavina, Pušić (BJ), Crvenka, Suvajac, Buketa (VT) Tuđan (VŽ), Ivanda, Šest, Bilobrk, Nospak, Matić, Stojak (VU), K. Žaja, Vida, Pongračić (BE), Holi, Pomper, E. Sabol, Stipanović (PO), Trupac, Pleić, Ostrman (MLŽ), M. Peharda, Žuljević (SLV), Bukovac, Arap, Brzoja (KC), Vuković (ME).

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike