Osijek
PETORICA OSJEČANA KRENULA BICIKLOM U LONDON

U 17 gradova upozoravat će na bolesti štitnjače i prikupljati pomoć
Objavljeno 15. rujna, 2014.

Petorica humanitarno nastrojenih i, vjeruju, izdržljivih Osječana – Damir Katušić, njegov brat Slaven, Ratko Gvozdenović, Zoran Đorđević i Ivan Frijić – iz Udruge Bioleptir, jučer su iz središta Osijeka biciklima krenuli na 2100 kilometara dug put kroz šest zemalja, do Londona, kako bi javnost upozorili na sve probleme bolesti štitnjače.

"Riječ je o dobrotvornoj vožnji biciklima, nazvanoj Tour de Thyroid. Plan nam je do 30. rujna stići do Londona, a svrha vožnje je podići osviještenost i educirati o problemu bolesti štitnjače, nedostatka joda i ostalih minerala i vitamina vezanih uz te poremećaje. S nama u logističkom kombiju, s kojim ćemo se i vratiti u Osijek nakon što se dva-tri dana odmorimo u Londonu, ide i Vladimir Špoljarević", priča inicijator i sudionik Damir Katušić.

U 16 dana zaustavljanje je planirano u 17 gradova diljem Europe - u Osijeku, Virovitici, Zagrebu, Ljubljani, Villachu, Obertauernu i Salzburgu u Austriji, zatim Münchenu, Ulmu, Pforzheimu i Saarbruckenu u Njemačkoj, Luxembourgu, francuskim gradovima Charleville-Mezieresu, Denainu i Calaisu te Folkestoneu i naposljetku u Londonu prikupljat će se sredstva koja će se uplaćivati na žiroračune udruga koje se bave ovim problemom. Katušić navodi kako je nedostatak joda najrasprostranjeniji, a lako sprječivi uzrok oštećenja mozga. Poremećaji u radu štitnjače zahvaćaju 300 milijuna ljudi diljem svijeta.T.Levak

Zahvale sponzorima i prijateljima

Sudionici ove maratonske biciklijade na sebi nose plave majice s natpisom "Osijek, Croatia", a nose i pakete Turističke zajednice grada Osijeka, kako bi i na taj način promovirali svoj grad. Ujedno zahvaljuju svim sponzorima, suradnicima i prijateljima koji su im pomogli.

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike