Osijek
PROMJENE ČELNIH LJUDI

Smjena generacija: Novi ravnatelji
u četiri osnovne i četiri srednje škole
Objavljeno 15. rujna, 2014.

Nova školska godina, 2014./2015., u većem je broju osječkih osnovnih i srednjih škola donijela promjenu ravnatelja. Novi su ravnatelji došli na čelo četiriju gradskih osnovnih škola i četiriju srednjih.

U OŠ Vijenac na mjesto dosadašnjeg ravnatelja Stjepana Sokola došla je pedagoginja iz te škole Vesna Vrbošić. U OŠ Mladost ravnatelja Nikolu Popovića zamijenit će mladi učitelj razredne nastave Josip Jukić, i to od 1. listopada. U OŠ Frana Krste Frankopana novi je ravnatelj prof. tehničke kulture Antun Ptičar, a do sada je tu funkciju obnašao Zlatko Đurković.

Riječ je o smjeni generacija. Spomenuta tri dugogodišnja ravnatelja odlaze ili su već otišla u mirovinu, a na njihova mjesta dolaze mlađi kolege. Nova je ravnateljica i u OŠ Svete Ane. To je prof. glazbene kulture Emina Šinka, koja je zamijenila dosadašnju ravnateljicu Mariju Anić. Raspisan je natječaj i za ravnatelja OŠ Jagode Truhelke, a do daljnjega je na čelu te škole ravnatelj Franjo Vukelić.

Do smjene je došlo i u osječkim srednjim školama. Novi ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole je Antun Kovačić, a do sada je na toj funkciji bio Ladislav Lukavec. Dosadašnjeg ravnatelja Strojarsko-tehničke škole Ivana Kuleša na toj je funkciji naslijedio kolega Ivan Adrić, a Darko Pšihistal novi je ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole, umjesto dosadašnje ravnateljice Mire Marić. I Isusovačka klasična gimnazija ima novog ravnatelja. To je Sebastian Šujević, a do sada je na čelu te škole bio Ivica Musa. V. Latinović

I LANI JE BILO PROMJENA RAVNATELJA

Prošle su godine, podsjetimo, nove ravnatelje dobili Medicinska škola (Renata Gal umjesto Nade Prlić), Druga gimnazija (Vladimir Minarik umjesto Marije Šerić), Ekonomska i upravna škola (Lidija Žaper zamijenila je Zvonka Klobučara), a Sandra Brajnović na čelu je Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas”. Na čelu Prve gimnazije je Dražen Đapić, a Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Vlasta Opačak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike