Osijek
POTPORA DAROVITIMA I USPJEŠNIMA

Županija stipendira 95 učenika i studenata
Objavljeno 16. rujna, 2014.
Pravo na stipendiju imaju učenici od trećeg razreda srednje škole

Već tradicionalno Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije objavljuje natječaj za stipendiranje učenika i studenata.

Dva natječaja, jedan za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za 2014./2015. školsku odnosno akademsku godinu, a drugi za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, objavljen je u Glasu Slavonije, na web stranicama Županije www.obz.hr i na web stranici Sveučilišta J. J. Strossmayera www.unios.hr.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici od trećeg razreda srednje škole te studenti od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija, odnosno apsolventi u trajanju od šest mjeseci nakon završenog zadnjeg semestra.

Darovitost se utvrđuje na temelju postignutog uspjeha i rezultata u izvannastavnim aktivnostima, znanosti, umjetnosti i sportu, ostvarenih u protekle dvije godine. Bit će dodijeljeno 65 stipendija učenicima u visini od 450 kuna mjesečno te 30 stipendija studentima u iznosu od 1000 kuna mjesečno.

Stipendija za deficitarna zanimanja namijenjena je učenicima upisanim u trogodišnje programe srednjih strukovnih škola. Ukupno će se dodijeliti 15 stipendija, i to po tri za zidare, tesare, stolare, bravare/montere te obrađivače rezanjem i deformacijom te armirače.

Bit će dodijeljene i 22 stipendije studentima, po dvije za magistre/specijaliste struke u području arhitekture, geodezije, strojarstva, računarstva, socijalnog rada, defektologije, geografije. Uz to, četiri su stipendije namijenjene budućim doktorima medicine te po dvije doktorima dentalne medicine i veterinarske medicine.

Oba su natječaja otvorena do 15. listopada, a prijave se šalju na adresu: Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, za Povjerenstvo za dodjeljivanje stipendija darovitim učenicima i studentima ili za Povjerenstvo za dodjeljivanje stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarno zanimanje, Osijek, Županijska 4/II.

Vesna LATINOVIĆ

450

kuna mjesečno iznosi učenička stipendija

1.000

kuna je mjesečni iznos stipendije za studente

Četiri su stipendije namijenjene za liječnike te po dvije za zubare i veterinare

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike