Kultura
PREDSTAVA “KILI I BOZO” U KAZALIŠTU VIROVITICA

Djevojčica i starac uče nas kako život ispuniti igrom
Objavljeno 15. rujna, 2014.

VIROVITICA - U Kazalištu Virovitica održana je prva premijerna predstava u novoj kazališnoj sezoni - predstava za djecu “Kiki i Bozo”. Autorica je Andreea Valean, redatelj i scenograf je Dražen Ferenčina, dramsku adaptaciju odradila je Dora Golub, kostimografkinja je Vanda Grba, autor glazbe Igor Karlić, suradnik za scenski pokret Alen Čelić, a oblikovatelj svjetla Damir Gvojić.

Uloge tumače Ana Majhenić (Kiki) i Antun Vrbenski (Bozo), a u “orkestru” na sceni su Igor Karlić, Mihael Kurjančić, Tihomir Sabolić. Glas posuđuje Blanka Bart.

Dramski tekst Andreee Valean sumira neke od tema kojima su dječje predstave Kazališta Virovitica bile zaokupljene i proteklih sezona. Jedna djevojčica i jedan starac tako će, u godotovskoj priči i okruženju, pronaći zajednički jezik kako bi iznašli rješenje u borbi protiv problema s kojim se oboje suočavaju, a to je smrt, u ovoj drami personificirana i opisana kao dama u crvenoj haljini. Štur, jezgrovit iskaz udružen s bogatom scenskom radnjom, mješavina melankolije i humora postignutog uglavnom klaunskim gegovima te snažna metaforika, još su neke od najvažnijih karakteristika kojima će Kiki i Bozo zacijelo osvojiti najmlađu virovitičku publiku. Pritom su strah od usamljenosti, otuđenja i smrti sveprisutni u ovoj dirljivoj priči čija je glavna tema ipak život sam, jednako koliko i pokušaj pronalaska odgovora na pitanje kako isti taj život ispuniti igrom kakva će otkloniti misao na njegov završetak, koji u ovoj inscenaciji predstavlja i okončanje same izvedbe. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

Najčitanije iz rubrike