Novosti
OSJEČKO-BARANJSKI DOŽUPAN - KANDIDAT ZA NOVOG ČELNIKA HDSSB-A NA IZBORNOM SABORU STRANKE

Vulin: Novu vladu nitko neće moći sastaviti bez HDSSB-a
Objavljeno 15. rujna, 2014.

Vezani članci

ŽELE PREDUHITRITI SKUPLJANJE POTPISA

HDSSB će tražiti izmjenu izbornog zakona bez skupog referenduma

Novi predsjednik HDSSB-a uskoro bi mogao postati osječko-baranjski dožupan, 28-godišnji Dragan Vulin. Naime, Glavni odbor HDSSB-a jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva HDSSB-a o Vulinovoj kandidaturi za predsjednika stranke na izbornom saboru 8. listopada, u Osijeku. Ovu informaciju na konferenciji na novinare potvrdio je i predsjednik stranke Vladimir Šišljagić te dodao kako se nitko od sadašnjih članova Predsjedništva neće kandidirati za čelne funkcije.

- Posebno ćemo voditi računa o mladim ljudima, ali to nikako ne znači diferencijaciju. Buduća stranačka tijela bit će spoj iskustva i mladosti - rekao je Šišljagić.

Predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić, dodao je kako će biti omogućeno isticanje i drugih kandidatura koje su i više nego dobrodošle.

Vulin, mladi magistar, inženjer elektrotehnike, izrazio je nadu kako će u budućnosti svi oni aktivno sudjelovati u radu stranke. Najvažniji cilj promjena u HDSSB-u je, uz ubrzanje procesa demokratizacije, osnaživanje političkog utjecaja HDSSB-a kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

U izjavi za Glas Slavonije u povodu kandidature Vulin zahvaljuje vodstvu stranke na ukazanom povjerenju.

- Ako preuzmem dužnost predsjednika HDSSB-a, cilj mi je još više učvrstiti poziciju HDSSB-a u Slavoniji i Baranji, jer mi smo prije svega regionalna stranka i zastupamo interese Slavonije i Baranje. Nadamo se s još većim brojem saborskih zastupnika nakon parlamentarnih izbora 2015. godine profilirati kao važan čimbenik na nacionalnoj političkoj sceni - kaže Vulin. Dodaje kako HDSSB planira pojačati rad na terenu te okupljanje i uključivanje novih ljudi, kako mladih tako i onih iskusnijih.

- Ono što ćemo postaviti za prvi veliki cilj jesu parlamentarni izbori 2015. godine, odnosno osvajanje tolikog broja mandata u Saboru kako sljedeća Vlada RH ne bi mogla biti sastavljena bez HDSSB-a, jer jedino na taj način možemo u potpunosti provoditi program HDSSB-a. To prije svega znači veća sredstva za Slavoniju i Baranju, pokretanje postupka regionalizacije Hrvatske, podjela na pet regija za koju smatramo da je prijeko potrebna i da je zasigurno uvjet razvoja Hrvatske - kaže Vulin.

- Tehničke sam struke i stvari gledam objektivno, ne volim ideologije, politikanstva, političke poruke, a i svijest građana je na tolikoj razini da to više ne prolazi. Jednostavno želim reći da ćemo sigurno braniti interese Slavonije i Baranje, a to možemo bez ikakve rezerve, jer nismo opterećeni stranačkim vodstvima koja se nalaze u Zagrebu. Nemamo ništa protiv Zagreba, to je naš glavni grad, ali imamo protiv takvog načina upravljanja gdje određene odluke koje se donose na državnoj razini, bez obzira na to bio to sadašnji SDP i HNS, ili u prošlom mandatu HDZ s koalicijskim partnerima, budu nepovoljne za Slavoniju i Baranju, a njihovi predstavnici na nižim razinama to brane i opravdavaju. Smatram da je upravo tu HDSSB onaj koji može beskompromisno reći koji su interesi Slavonije i Baranje - zaključuje.N.Z.Eberhard/M.Muškić

TRAŽIMO RAVNOPRAVAN POLOŽAJ ZA SLAVONIJU I BARANJU

Kada se državna vlast ne bude mogla sastaviti bez HDSSB-a, tek tada će Slavonija i Baranja imati zasluženo mjesto. Nisam od onih koji kukaju, traže, zahtijevaju... Ne tražimo ništa posebno, samo da Slavonija i Baranja imaju ravnopravan položaj u Hrvatskoj i da ono što je zarađeno u Slavoniji i Baranji ovdje ostane i da ovdje bude uloženo - kaže Vulin.

Možda ste propustili...