Osijek
VALENTINA I DARKO MARENJAK

I kad dođemo kući s posla, opet pričamo o - poslu
Objavljeno 15. rujna, 2014.

Da će joj radno mjesto biti godinama vezano uz supruga Darka, točnije, da će on biti njezin šef, Valentina Marenjak nije ni sanjala prije udaje. Ipak, već punih 18 godina njih dvoje vrijedno zajedno rade i uglas kažu da im je - odlično!

“Bavim se pčelarstvom već 26 godina i jako mi je drago što je supruga pristala raditi sa mnom. Zadovoljan sam i pretpostavljam da nam ne bi bilo bolje da smo na odvojenim radnim mjestima”, kratko je prokomentirao Darko, dok je supruga Valentina odmah naglasila da se zna tko je kome šef. “On je meni šef, i to strogi”, kaže kroz smijeh, dodajući da su se s godinama dobro uhodali u posao. Tako on proizvodi i pakira med, dok ga ona svakodnevno prodaje u zatvorenom dijelu tržnice. U šali kaže da je dobro što je katkad stroži jer drukčije stvari ne bi tako dobro funkcionirale, a i kad dođe kući s posla ne može a da sa suprugom opet ne razgovara o čemu drugome nego o – poslu. Kako se proizvodnjom bave u kući u kojoj žive, supružnici Marenjak cijelog su dana zaokupirani medom, a Valentina kaže da supruga na ručak svakoga dana pozove telefonom. Nakon završenog radnog dana oko 19.30 konačno se mogu opustiti, a po pitanju godišnjeg, kaže, situacija je vrlo složena.

“Budući da nemamo gazdu koji bi nam odredio kad možemo na godišnji, mi zapravo na godišnji i ne možemo. Točnije, ukrademo koji vikend od subote u 14 do utorka jer, srećom, zatvoreni dio tržnice ponedjeljkom ne radi”, pojašnjava Valentina koja kaže da su kupci i njoj i suprugu na prvome mjestu pa ne propušta svakodnevno raditi na njihovom, već dobro poznatom štandu na glavnoj tržnici. Predan posao nagrađen je vjernim kupcima, a dakako i bračnom slogom. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike