Osijek
IVANA SOLDO ČABRAJA I MIROSLAV ČABRAJA

Otkad mi je muž i šef, moram mu peglati košulje
Objavljeno 15. rujna, 2014.

Poznati supružnici iz glumačkih voda, Ivana Soldo Čabraja, članica dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, te Miroslav Čabraja, koji je od veljače i vršitelj dužnosti intendanta, već godinama rade zajedno, ali tvrde kako si još nisu dosadili.

“Kao prvo, imamo zanimljiv i kreativan posao, a često nismo u istim predstavama. Probe su često razdvojene, a kada i jesmo u istoj predstavi, rijetko glumimo neki par. Zapravo, to smo igrali samo u mojoj diplomskoj predstavi 'Dogodine u isto vrijeme'. Zato se često događa da zbog nastupanja na sceni nismo u isto vrijeme kod kuće”, priča Ivana, a i ona i Miroslav slažu se kako bi voljeli igrati neki par. “To bi nam bio izazov jer nije isto biti par u životu i na sceni. Eto, nas dvoje, nadam se, ne glumimo u privatnom životu”, smješka se suprug, a oboje tvrde kako nisu ljubomorni na eventualne slobodnije scene onoga drugoga. “U kući i na pozornici imaš stalno nekoga tko ti može iskreno i otvoreno reći 'Ovo ne bi trebalo tako' ili 'Daj, popravi ovo'. Imaš i od koga tražiti savjet pa zapravo možemo biti sretni što radimo zajedno”, tvrdi Ivana.

Na upit kako rješavaju čuvanje dvoipolgodišnje kćerkice Nore kada zajedno izbivaju, supruga odgovara kako je sretna okolnost što je njezina obitelj iz Osijeka. “Imam dvije sestre, mamu i baku”, dodaje. Priznaju kako kćerkica, zanimljivo, baš ne voli ići u kazalište jer to povezuje s tatinim odlaskom od kuće.

I neizbježno pitanje: kako se nose s činjenicom da je Miroslav Ivani šef na poslu u posljednjih sedam mjeseci? “Bilo je i nekih komentara na to, ali mi se na to ne obaziremo. Ivana nema nikakvu protekciju kod mene, niti će je imati”, tvrdi v. d. intendanta, a Ivana upada: “Ma, dajte, čak mi nije u stanju reći što piše na oglasnoj u kazalištu! Ja mu kažem: 'Pa svaki dan prođeš tamo, je l' mi ne možeš reći čim dođeš kući kad imam nešto?!' Neke od tih objava sastavlja upravo on, a uvijek mi zaboravi reći! On mi odgovara da trebam sama pogledati pa se, eto, čak dogodilo da sam propustila sastanak za početak sezone jer mi je on zaboravio reći”, priča Ivana, a Miroslav uz smijeh objašnjava kako ga o rasporedu obavještava tajnica. Na pitanje jesu li se uloge u kući promijenile otkada joj je Miroslav nadređeni, Ivana iskreno odgovara: “Da! Sad mu moram peglati košulje, a prije toga se u životu nisam uhvatila pegle.” T. Levak

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike