Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Ludovalo se uz
Slavonske lole i Džentlmene
Objavljeno 15. rujna, 2014.
Pjevalo se, plesalo i nazdravljalo velikim pivskim čašama, a fešta je potrajala duboko u noć

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Očekivano, i tijekom vikenda bilo je iznimno veselo i razigrano na Danima prvog hrvatskog piva, manifestaciji koju Pivovara Osijek u velikom šatoru na lijevoj obali Drave organizira čak deset dana, od 10. do 20. rujna.

I u petak, kad su gostovale iznimno popularne đakovačke Slavonske lole, i u subotu, kada se osječki tamburaški sastav Džentlmeni uspio izboriti s istodobnim koncertom Đorđa Balađevića na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi, veliki šator s oko 1600 sjedećih mjesta bio je prepun. Naime, ove godine su dva prošlogodišnja šatora, koncertni i "krčma", spojeni u jedan, a on se napunio već u predvečernjim satima kada je zasvirao "kućni bend", tamburaški sastav Lege iz Osijeka.

Pjevalo se, plesalo i nazdravljalo velikim pivskim čašama, a fešta je potrajala duboko u noć. Posebno su zanimljive bile pivarske igrice, a najviše oduševljenja izazvalo je natjecanje u ispijanju piva, čiji su najbolji sudionici nagrađeni atraktivnim nagradama. Podsjetimo, pod sloganom "Pivska fešta - i ništa više", od 10. do 20. rujna, održava se šesto izdanje Dana prvog hrvatskog piva, ponovno u organizaciji najstarije hrvatske pivovare. Radno vrijeme šatora bit će svakoga dana od 18 sati do tri sata ujutro, s tim da svake večeri oko 19 sati počinju svirati Lege, a oko 22 sata zamijenit će ih jedan od najavljenih tamburaških sastava i jedan rock-sastav, Opća opasnost, u nedjelju, 14. rujna. Svaki dan organizirani su "sretni sati" (happy hours) u trajanju od 18 do 20 sati, koji uključuju konzumaciju pola litre piva po cijeni od samo osam kuna. Također, u petak i subotu, 19. i 20. rujna, od 16 do 19 sati bit će organizirani Dani otvorenih vrata Pivovare Osijek. Sinoć (nedjelja) je bila zakazana jedina rock-večer, uz županjsku Opću opasnost, a idućih večeri redom će zasvirati: Bosutski bećari u srijedu, 17. rujna, zatim Gazde u četvrtak (18. rujna), Mejaši u petak, 19. rujna i, za kraj, Najbolji hrvatski tamburaši u subotu, 20. rujna. T. Levak

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike