Kultura
KNJIŽEVNA VEČER “NEŠTO DA RAZBIJE USAMLJENOST”

Milica Manojlović: Najljepše je kada se pjesnik intimno otvori i ogoli
Objavljeno 12. rujna, 2014.

ĐAKOVO - “Ja sam Nitko! Tko si ti?”, slogan je ovogodišnje kulturne manifestacije Đakovo na kraju ljeta Agencije PPN kojom su pozvali publiku na zajedničko otkrivanje svjetlosti umjetnosti, dobrote i istine. Prva od manifestacija održana je u đakovačkom caffe baru Vigor. Riječ je o književnoj večeri pod nazivom “Nešto da razbije usamljenost”, u kojoj su se brojnoj publici predstavili Iva Hlavač i Ivan Kunštić u interpretaciji glumice, inače Đakovčanke, Milice Manojlović. Moderatori večeri bili su Krasanka Kakaš i Robert Francem, dok su je glazbom upotpunili Bojan Petovari i Iva Kudlaček.

- Ivu predstavljam kratkom pričom iz njezine zbirke te dvjema pjesmama, a Kunštića četirima pjesmama. Tematika je ona koja može svakoga dotaknuti, od intimnih i nježnih do dubokih stihova kod oboje pjesnika. Predivno je kad se neki pisac tako intimno otvori, ogoli - kazala je Milica.

Iva Hlavač otkrila je kako završava pravni fakultet, a živi u Valpovu i u potrazi je za poslom. “Priča koju je Milica interpretirala iz moje je prve i jedine zbirke 'I obični ljudi imaju nove', izdane 2009., u izdanju Matice hrvatske. Tada sam pobijedila na natječaju koji su oni organizirali”, rekla je.

Ivan Kunštić, pak, priznaje da ima nove rukopise, no te se večeri predstavio starim, dobro poznatim materijalima. “ To su već objavljene pjesme, a Robert je pripremio uz to nekakva svoja razmišljanja. Knjigu sam predstavio u Drenovcima i Đakovu 2010., a ovo je nekakvo obnavljanje gradiva, a možda i uvod u nešto novo”, rekao je Kunštić. U iščekivanju novosti, publika je uživala u onome starome i u Đakovu na kraju ljeta. (M.M.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike