Ekonomija
NOVI INVESTICIJSKI KRUG

Ricardo kupio još 15 kamiona i otvorio 20 novih radnih mjesta
Objavljeno 13. rujna, 2014.

Bez prevelike pompe i protokola, kako je uostalom bilo i u ranijim prilikama, u Ricardu je obavljena primopredaja novih kamiona.

Vlasnici Ricarda Milan Vrdoljak i Darko Rimac, investirali su u nabavku 15 vozila marke Mercedes i poluprikolica marke Smitz.

- Odnosno riječ je o deset kamiona s hladnjačama i pet kipera za rasuti teret. Kiperi će se koristiti za potrebe prijevoza strateških partnera Belja i Vupika, dok će hladnjače isključivo raditi međunarodni transport, kaže Vrdoljak. Njegov poslovni partner Rimac dodaje kako je riječ o investiciji vrijednoj dva milijuna eura.

- I za ovaj dio priče riječ je o novih 20-ak djelatnika. S početkom rujna prošle godine imali smo 159 zaposlenih, a sada nas je 249 - rekao je Rimac.

Ključeve kamiona, uz prigodno fotografiranje i razmjenu prigodnih darova, uručio im je Heinz Schneiter, direktor Star Importa, glavnog uvoznika Mercedesa za Hrvatsku.

- Znam da će kamioni biti u dobri rukama - rekao je ovom prigodom Schneiter, a i on i njegovi domaćini nisu propustili naglasiti kako je do realizacije ove transakcije došlo uz podršku lokalnog partnera Automobila Škojo.

Zahvaljujući investicijama u nova vozila, u roku od godinu dana, od ožujka do ožujka, u četiri tranše u Ricardu su ukupno kupili 40 novih kamiona s poluprikolicama, a potom i akvizicijom Beljetransa, tvrtka Ricardo postala je najveći kamionski prijevoznik u Hrvatskoj. Jučerašnjom kupovinom krenuli su u novi ciklus investiranja, Vrdoljak kaže kako je to nužno da bi što bolje mogli konkurirati i “uhvatiti poziciju”, na velikom prijevozničkom tržištu Europe. D. Kuštro

40

novih kamiona s poluprikolicama kupio je Ricardo u godinu dana

249

djelatnika ukupno je zaposleno u Ricardu

Možda ste propustili...

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

Najčitanije iz rubrike