Mozaik
UDRUGA PRIJATELJI ŽIVOTINJA: “UDOMLJAVANJE JE FORA”

Edukacija o zaštiti životinja
Objavljeno 12. rujna, 2014.

Akcija Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba “Udomljavanje je fora”, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, održat će se u subotu, 13. rujna 2014., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, uz slogan “Svi volimo školu”.

Zakon o zaštiti životinja u članku 58. nalaže da su tijela državne uprave i tijela jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave obvezna razvijati svijest javnosti, a osobito mladih, o zaštiti životinja.

Edukacija je ne samo jako važna nego i obvezna, no to ne znači da nije zabavna s obzirom na to da djeca vole slušati o zaštiti životinja i vrlo brzo shvaćaju važnost njihove zaštite.

U Hrvatskoj malo koja lokalna zajednica razumije važnost edukacije i poštuje propisani članak Zakona o zaštiti životinja. Stoga su edukatorica Petra iz azila Dumovec i pas Sisi dobar primjer približavanju boljeg odnosa prema životinjama te razumijevanja da su životinje živa bića s kojima bismo trebali ravnopravno dijeliti ovaj planet.

Životinje nisu igračke, a ne bi trebale biti ni predmetom trgovine. Djeca brzo nauče da je udomljavanje bolje od kupnje, koliko je važno mikročipiranje i da kastracija pomaže životinjama. Brzo nauče i da je napuštanje životinja vrlo okrutno, a najlakše razumiju da sve životinje osjećaju bol kao i ljudi te da vole svoj život i slobodu.

Svi zainteresirani koji posjete informativni štand te podupru edukaciju i uzmu informativne materijale, mogu iskoristiti mogućnost da pomognu u nabavi novog automobila za Petru i Sisi, kojim će moći dalje posjećivati djecu koja ih očekuju i ove godine u zagrebačkim školama.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike