Crna kronika
NESREĆE NA RADU U KITIŠANCIMA I LEDENIKU

Jednog radnika ubio strujni udar,
drugi stradao pri rušenju stabla
Objavljeno 12. rujna, 2014.
Čepinčanin (28) smrtno je stradao na gradilištu mosta u Kitišancima

KITIŠANCI/LEDENIK - Dva radnika poginula su na svom radnom mjestu u srijedu. Na gradilištu mosta preko Karašice u Kitišancima poginuo je 28-godišnjak iz Čepina.

- Tridesetpetogodišnji djelatnik tvrtke iz Osijeka je radnim strojem obavljao spuštanje betonskih elemenata te je kranom dizalice visine oko 15 metara dotaknuo strujni vodič međugradske mreže. Pri tome je 28-godišnji djelatnik, stojeći na zemlji, dotaknuo viseće metalne sajle krana dizalice u namjeri da ih odvoji. Došlo je do strujnog udara, od čega je 28-godišnjak na mjestu događaja preminuo. Policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Istoga dana oko 10.30 sati u šumi zvanoj Veljenska, nedaleko od mjesta Ledenik, 34-godišnji djelatnik tvrtke iz Koške motornom je pilom obarao stabla. U jednom trenutku na nesretnog je radnika iz Jelisavca palo deblo te ga na mjestu usmrtilo. Po nalogu državnog odvjetnika mrtvo tijelo je prevezeno na Odjel patologije KBC-a Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija.

Od oca smrtno stradalog šumarskog radnika čuli smo da je navodno stablo koje je 34-godišnjak motornom pilom rušio pri padu na zemlju zahvatilo trulu i suhu granu s drugog stabla, koja se odlomila i potom pala na njega.

- Sin se zaposlio u svibnju ove godine i radio je kao sjekač. Bili smo sretni jer je prije toga radio u tvrtki koja mu je dala otkaz, i za koju je morao otplaćivati kredit. Nakon dobivenog posla u šumariji, financijski se počeo oporavljati i uživao je u radu u šumi – rekao nam je otac nesretnog radnika.

Sandra LACIĆ/Snježana FRIDL
LANI U NESREĆAMA NA RADU NASTRADALO 13.796 LJUDI

Prema izvješću Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR), u Hrvatskoj je lani na radu nastradalo 13.796 ljudi. Najveći broj nesreća na radu dogodio se na području Grada Zagreba, na drugom mjestu je Primorsko-goranska županija, potom Splitsko-dalmatinska, dok je Osječko-baranjska županija na četvrtom mjestu.

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike