Sport
STIŽE “NOĆNA MORA”

Kako zaustaviti raspucanog Kramarića?
Objavljeno 12. rujna, 2014.
Kramarić je u velikoj formi i sigurno predstavlja najveću prijetnju za nas, kaže Rukavina

Sutra će nogometaši Osijeka ponovno biti u akciji. I to kakvoj! Nakon reprezentativne stanke, bijelo-plave očekuje jedan od dva najteža moguća suparnika u HNL-u.

U Gradski vrt stiže Rijeka predvođena sjajnim Andrejom Kramarićem koji je u posljednje vrijeme u velikoj formi. Stoga nije ni čudno da u redovima osječkom prvoligaša najviše razmišljaju o načinu na koji neutralizirati prvog strijelca lige. Jasno, straha nema, ali se rješavanju tog problema pristupa s potrebnim respektom.

- Normalno da razmišljamo o njemu jer je u dobroj formi. Kako ga zaustaviti? Kolektivnom obranom. On je jak individualac i pogrešno bi mu bilo odrediti striktnog čuvara. Trebamo ga pokušati odmaknuti od vrata, istjerati ga i šesnaesterca te spriječiti dotok lopte prema njemu - smatra Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Ipak, šef struke u Gradskom vrtu radije će pričati o vedrijim temama.

- Vidim da kolega Matjaž Kek ima određenih kadrovskih problema. Za nas je svakako dobro što neće biti Tomečaka, a upitan je i Leovac te još neki prvotimci. No, tko god za njih istrči, imat ćemo tešku zadaću. Vrlo dobra su momčad, forma im je prije stanke bila također na visokoj razini. Bit će velike borbe - najavljuje Rukavina.

To je jedna od utakmica u kojoj se Osijek nema pravo proglastiti favoritom, makar igra na svom terenu. Rijeka je uz Dinamo, u ovom trenutku, najjača hrvatska momčad, što potvrđuje i pogled na tablicu. No, Osječani su u seriji pozitivnih rezultata. Tri su ih nanizali bez poraza, a pogodak iz igre nisu primili 288 minuta (onaj jedan u tom razdoblju pao je iz nepostojećeg kaznenog udarca, nap. a.).

- Možda ne može reći da smo favoriti u toj utakmici, ali imamo temelje za optimizam. Stanku smo odradili odlično, ispunili smo sve što smo zacrtali bez novih zdravstvenih problema. Uostalom, Rijeka se opekla na posljednja dva gostovanja u Gradskom vrtu. Pobijedili smo ih u Kupu (kasnije je Osijek ispao nakon izvođenja jedanaesteraca, nap. a.), a kasnije i u prvenstvu. Svjesni su oni toga i znaju da dolaze na jedno od najtežih gostovanja. Opet, s druge strane, dosad su utakmice s klubovima slabijim od sebe rješavali bez većih problema. Zato očekujem vrlo neizvjestan susret - kaže Rukavina.

Ipak, i on ima jednu kadrovsku nepoznanicu. Nikola Matas još uvijek se muči s upalnim procesom i neće konkurirati za momčad pa se traži zamjena na desnom boku. Kao prvo rješenje nameće se Davor Špehar koji je ovog ljeta zbog toga i doveden u Osijek, ali Rukavina u glavi vrti još neke opcije.

- Odlučit ćemo neposredno uoči susreta, a odluka će se temeljiti na tome kakve će zahtjeve imati igrač na toj poziciji. Osim o Špeharu, razmišljam o Škoriću i Šorši - otkriva Rukavina.

Osim Matasa, ostali su svi zdravi i spremni za sutrašnji ogled protiv jakih Riječana.

Dalibor KELER
PROBLEMI S POMOĆNIM TERENOM

U NK-u Osijek opet se muče s pomoćnim travnjakom Gradskog vrta. On je u vrlo lošem stanju i čim padne kiša na njemu je nemoguće trenirati. U osječkom prvoligašu nadaju se kako će u poduzeću Športski objekti koje se brine o održavanju terena u Gradskom vrtu čuti njihove vapaje i konačno sanirati taj pomoćni teren na željeni način.(D.Kl.)

ZA JAMAKOV NASTUP JOŠ IMA NADE

Nermin Jamak još nije izgubljen za susret protiv Rijeke. Osijekova administracija sve je svoje poslove odradila na vrijeme i Jamak je registriran pri HNS-u i tu prepreka nema. Međutim, problem je što još nije dobio radnu dozvolu, što je u nadležnosti MUP-a. Nije baš najjasnije gdje je zapelo u tom procesu jer, recimo, Marko Vešović, Crnogorac koji je u Rijeku došao u isto vrijeme kad i Jamak u Gradski vrt, već ima sve potrebne papire uključujući i radnu dozvolu, te će konkurirati za susret protiv Osijeka, a Jamak je još uvijek na čekanju.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike