Regija
NERAZRIJEŠENA SAMO JOŠ JEDNA ČESTICA

Gazijama asfaltna cesta nogodinu?
Objavljeno 12. rujna, 2014.

GAZIJE - Kada bi selo Gazije, a i njegovi stanovnici, koji godinama čekaju rekonstrukciju, mogli dobiti željeni asfalt – neizvjesno je. Kako sada stvari stoje, to se u dogledno vrijeme neće dogoditi, pa će blato i bujice koje se selom slijevaju i ispiru kamen i šljunak pa stvaraju procijepe te veća ili manja udubljenja biti i dalje svakodnevica jeseni i zime, a prašina ljeti. Naime, nakon što smo od Uprave za ceste Osječko-baranjske županije zatražili očitovanje o početku asfaltiranja i problemima koji prate projekt, stigao nam je pisani odgovor. “Već duže vrijeme imamo pripremljenu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju lokalne ceste za Gazije, ali su nas nesređena evidencija u katastru i gruntovnici te niz imovinskopravnih neriješenih čestica do sada sprječavali u ishođenju potvrde glavnog projekta, odnosno građevinske dozvole. U ovom trenutku smo pri samom kraju rješavanja imovinskopravnih problema, i nakon što smo u proteklom mjesecu izvršili postupak izvlaštenja za dvije katastarske čestice, još je ostala samo jedna čestica u privatnom vlasništvu koju treba razriješiti”, stoji u odgovoru Uprave za ceste Osječko-baranjske županije, od koje smo zatražili očitovanje o početku asfaltiranja i problemima koji prate projekt.

Sudeći prema odgovoru ŽUC-a, asfaltiranja ceste za Gazije sigurno neće biti ove godine. No bitno je da ju se uvrsti u godišnji investicijski plan koji se donosi na kraju svake tekuće godine za iduću godinu. “Planirati se mogu radovi za koje imamo potrebne dozvole za izvođenje radova”, kaže u dopisu ravnatelj ŽUC-a Tihomir Glavaš. Iako se asfaltiranje može izvoditi etapno, ne može se krenuti ako ne postoji dozvola za cijelu dionicu i osugarn novac.

Stanovnicima Gazija ostaje nadati se da će njihova cesta biti uvrštena u investicijski program bar za 2015. godinu. Cesta je inače u jako lošem stanju, s brojnim rupama i presjecima od bujičnih voda. Za potrebe ovog teksta autorica se odvezla do Gazija i izbrojila na dionici od Valenovca do Gazija 31 veću ili manju rupu te obavijestila o tome prvog čovjeka u ŽUC-u.

- Nije neuobičajeno da velike oborine i bujične vode prave određenu štetu. Sva navedena oštećenja otklonit ćemo kroz radove redovnog održavanja ove lokalne ceste – poručio je Glavaš u pisanom odgovoru. S. Fridl

Bar kvalitetno nasipavanje ceste

Pojedini stanovnici Gazija sumnjaju da će dobiti asfalt jer, kako ističu, naslušali su se obećanja, ali bili bi zadovoljni kvalitetnim nasipanjem Ulice Vladimira Nazora.

- Potrebno je kvalitetno nasipanje, a ne kao posljednji put, kada su istresli kamen i šljunak pa je greder prošao. Tjedna dana je prošlo od njihova posla, a rupe su ostale. Što se ne uhvate lopate i rupu zatrpaju kako bog zapovijeda, a i njihov šef bi trebao doći i uvjeriti se kako je posao obavljen – kažu stanovnici Gazija.

Vozače vreba

31

veća ili manja rupa na dionici od Valenovca do Gazija

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike