TvObzor
NOVA TV

Kud puklo da puklo - domaća serija
kakvu još nismo imali priliku gledati
Objavljeno 12. rujna, 2014.
Radnja serije smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna Medaković), koja zbog djedove oporuke dolazi živjeti u Oštrovac

Selo je na rubu egzistencije, a lokalno stanovništvo, vođeno ambicioznim čelnikom Milom, dobit će priliku spasiti selo neočekivanom i iznenadnom prilikom za nasljedstvom. No, zajedno s novčanim prilikama, dolazi i neočekivana konkurencija - troje mladih, urbanih “predatora”, koji novac, jasno, žele za sebe. To je, dakle, dnevna domaća serija (u 160 epizoda!) kakvu još nismo imali priliku gledati.

Radnja serije “Kud puklo da puklo” smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna Medaković), koja zbog djedove oporuke dolazi živjeti u Oštrovac. Katarinin djed Đuro (Mate Gulin), koji je većinu života proživio kao samotnjak, oporukom ostavlja milijun eura svojim unucima Katarini, Tomislavu (Miran Kurspahić) i Kreši (Janko Popović Volarić), ali uz uvjet da godinu dana provedu u njegovoj derutnoj kući u Oštrovcu. U slučaju da ne uspiju u tome, novac pripada selu.

Kako je selo na rubu propasti, mladi odlaze, nema perspektive – ovaj bi novac mogao značiti njegov spas. Zato će selo, bar ispočetka, raditi sve kako bi Đurine unuke “istjeralo” i dobilo taj milijun.

Na čelu mjesnog odbora je Damirov otac Mile (Milan Štrljić), dok njegov ljutiti oponent Sveto (Žarko Radić) radi sve kako bi zasjeo na njegovu poziciju. U odboru su još i konzervativna učiteljica Barbara (Ecija Ojdanić), svećenik Mirko (Ivan Herceg), Milin najbolji prijatelj Stipe (Miodrag Krivokapić) i Ane (Barbara Vicković), vlasnica lokalne krčme. Svaki od njih, osim svećenika, vidi nekakav svoj interes u “tjeranju” Đurinih unuka iz sela, ali to ne smiju raditi preočito i javno.

Đurini unuci se tako moraju boriti i sa selom i sa svakodnevnim egzistencijalnim nedaćama – u Đurinoj kući nema ni struje, ni vode, pa je njihov boravak u selu na neki način i bitka za preživljavanje u uvjetima na koje kao gradska djeca nisu naviknuli. Da situacija bude još teža, u borbi za Đurin milijun nisu jedinstveni nego Tomislav, pod velikim utjecajem svoje majke Milice, radi sve kako bi Krešu i Katarinu eliminirao kao potencijalne nasljednike i sav novac zadržao za sebe.

Kako Damir jako brzo počne razvijati osjećaje prema Katarini, to će zajedno s prijateljima: Svetinim sinom, lokalnim majstorom Josipom (Asim Ugljen) i Stipinim sinom Ljubom (Stjepan Perić), lokalnim policajcem, pomagati Katarini i unucima da im život u mjestu bude što lakši i tako dolaziti u sukobe i s ocem i s ostalim mještanima, a posebice s Aninom kćerkom Snježanom (Jagoda Kumrić) koja je zaljubljena u njega i želi da Katarina ode. I Katarina će uskoro početi osjećati nešto prema Damiru, ali će se kočiti zbog zaručnika kojeg ima u Zagrebu, pa će njeno ponašanje Damira prilično zbunjivati. Uz te vanjske prepreke, između nje i Damira postoje i na prvi pogled nepremostive zapreke u karakterima. On je pomalo konzervativni lokalni galeb koji misli da zna “što žena treba i gdje joj je mjesto”, dok je Katarina emancipirana i snažna ličnost, tvrdoglava na djeda Đuru.

Piše: Dražen BAĐUN
ULOGE TUMAČE

 

DAMIR... MOMČILO OTAŠEVIĆ

KATARINA... MIRNA MEDAKOVIĆ

TOMISLAV... MIRAN KURSPAHIĆ

KREŠO... JANKO POPOVIĆ VOLARIĆ

MILICA... SANJA VEJNOVIĆ

MARKO... ŽELJKO PERVAN

MILE... MILAN ŠTRLJIĆ

STIPE... MIODRAG KRIVOKAPIĆ

ANE... BARBARA VICKOVIĆ

BARBARA... ECIJA OJDANIĆ

LJUBO... STJEPAN PERIĆ

FRA MIRKO... IVAN HERCEG

TESLA (JOSIP)... ASIM UGLJEN

SVETO... ŽARKO RADIĆ

DENIS... MISLAV ČAVAJDA

SNJEŽANA... JAGODA KUMRIĆ

ZDENKA... SUZANA NIKOLIĆ

VIŠNJA... VESNA TOMINAC

DIANA... TIJANA PEČENČIĆ

ĐURO... MATE GULIN

Autori: Vlado Bulić i Mirna Miličić. Kreativni producent: Goran Rukavina. Producent: Sanja Tucman. Operativni producent: Boris Pavelić. Redatelji: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić, Robert Orhel. Direktori fotografije: Mario Oljača, Dragan Marković. Priča: Tomislav Hrpka, Nikolina Čuljak, Aleksandar Kristek, Karla Frnčević, Ana Grlić. Glazba: Tonči Huljić. Aranžer glazbe: Fedor Boić.

KOMIČNI I ROMANTIČNI ZAPLETI

Ovako u seriji postavljena ljubavna priča garantira i komične i romantične zaplete u maniri klasičnih romantičnih komedija, dok su svi ostali živopisni likovi, kako seljani tako i obitelji Đurinih unuka u gradu, garancija zapleta u kojima će se komične situacije isprepletati sa stvarnim i životnim problemima.

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike