Sport
SASTANAK SLAVONSKIH KLUBOVA

Inicijativa iz NK Osijek ne smije ostati sada mrtvo slovo na papiru
Objavljeno 11. rujna, 2014.

OSIJEK – Ideja koja se rodila u Gradskom vrtu prije desetak dana jučer je doživjela svoj prvi konkretan korak. Naime, NK Osijek kao nositelj kvalitete u našoj regiji odlučio je pokrenuti inicijativu zbližavanja slavonsko-baranjskih klubova. S obzirom na teško stanje u kojem se nalazi nogomet u našoj regiji koja je uvijek bila izvor talenata, u Gradskom vrtu smatrali su kako je potrebno okupiti najvažnije klubove s našeg područja za jedan stol. Krenulo se s klubovima iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a domaćin radnog ručka bio je predsjednik Uprave NK Osijek Slobodan Tolj. Na sastanak su pozvani i odazvale su se delegacije drugoligaša Cibalije predvođena predsjednikom Zvonimirom Hodakom, trećeligaša Belišća na čelu s gradonačelnikom Belišća i klupskim predsjednikom Dinkom Burićem, Vukovar 1991. na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, Višnjevac s predsjednikom Marijanom Mihaljevićem te četvrtoligaš Metalac, kojeg je zastupao prvi klupski čovjek Boro Ivković.

- Glavni je zaključak sastanka kako je pravo vrijeme za inicijative ovog tipa koje bi trebale pomoći da se popravi situacija u slavonsko-baranjskom nogometu. Načelno su svi dali svoj pristanak, a suradnja između klubova bila bi uspostavljena prema svim mogućim osnovama - od stručne preko kadrovske do tehničke. Želi se uspostaviti zdrava međuklupska suradnja koja neće ni na koji način narušiti sportske rivalitete koji se mogu pojaviti između klubova. Prvi zadaci bit će formiranje radnih skupina pri svim klubovima koje će trebati utvrditi koji su to najveći problemi, a onda će se krenuti u realizaciju. Treba istaknuti da u ovom obliku suradnje neće biti nikakvih financijskih transakcija između klubova, niti je cilj stvoriti paralelnu organizaciju nasuprot Županijskog nogometnog saveza. Klubovi si žele pružiti ruku u ovim teškim vremenima - rekao nam je Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijek.

Sportski rivalitet odnosi se na dva najjača slavonsko-baranjska kluba Osijek i Cibaliju. Oni već duže vrijeme odlično surađuju, a tu suradnju nije mogao ugroziti ni vječno prisutni navijački rivalitet. Međutim, on i treba ostati, jer bez njega bi slavonski derbi izgubio svoju pravu draž. Svi na sastanku izrazili su vjeru kako ćemo uskoro opet na prvoligaškoj pozornici imati priliku uživati u tom slavonskom okršaju. Inače, za primjer dobre suradnje istaknuta je baš ovoljetna sursdnja između Osijeka i Cibalije. Iz Gradskog vrta put Vinkovaca otišla su četiri igrača koji su se pokazali kao iznimno važni u odličnom startu Vinkovčana u novu drugoligašku sezonu. Uglavnom, svi su iskazali dobru volju i zadovoljstvo tom inicijativom i zaključili kako ona ne smije ostati samo mrtvo slovo na papiru. D.Keler

Bez Jamaka protiv Rijeke

Posljednje ovoljetno pojačanje bijelo-plavih Nermin Jamak morat će pričekati na predstavljanje navijačima. Za njega je stigla sva potrebna dokumentacija iz BiH, ali zapelo je na izdavanju radne dozvole za područje Republike Hrvatske. Ona još nije gotova pa će Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka, kombinacije za susret s Rijekom gotovo sigurno morati slagati bez Jamaka.

Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini