Mozaik
NOVI NOSAČ ZVUKA - “SONGS OF INNOCENCE”

U2 objavio novi album na iTunesu
Objavljeno 11. rujna, 2014.
CD albuma u prodaji će se naći tek 13. listopada

Već dugo obožavatelji očekuju što će i kada će objaviti popularna grupa U2, koja od 2009. i albuma “No Line On the Horizon” nije objavila novi materijal.

Čekanju je kraj jer je jučer izašao novi album “Songs of Innocence”. No, samo za korisnike iTunesa. Jednostavno kliknite na aplikaciju Music na svom iOS uređaju ili idite u svoju iTunes music library na Macu ili PC-ju i pronađite album “Songs of Innocence”. Novi album U2 je na iCloudu, samo ga dotaknite i uživajte u novim pjesmama omiljene grupe. CD albuma “Songs of Innocence” izaći će u prodaju diljem svijeta 13. listopada. No, već jučer ga je na svojim uređajima imalo pola milijarde korisnika iTunes trgovine. Ako nemate otvoren račun na iTunesu, otvorite ga sada i album će vam se automatski pojaviti.

Ekipa koja je odgovorna za web-stranicu U2.com posjetila je prije nekoliko dana studio gdje je bend odsvirao nekoliko novih pjesama. Riječ je o svojevrsnoj glazbenoj autobiografiji jer 11 novih pjesama prati njihove najranije utjecaje od rocka 1970-ih preko punka do elekronike i soula iz 1980-ih te otkrivaju kako je glazba sve promijenila. Kako Bono pjeva u pjesmi “The Miracle (Of Joey Ramone)”: “I woke up when the miracle occurred/ Heard a song that made some sense out of the world...”.

- Od samih smo početaka uvijek željeli da naša glazba bude dostupna što većem broju ljudi, vjerojatno je to nešto u našem imenu. Ovo je najosobniji album koji smo napisali, a podijelili smo ga s pola milijarde ljudi... i to jednim klikom - rekao je Bono u povodu izlaska albuma i još jednom najavio da bi "Songs of Innocence" mogao dobiti sestrinski album "Songs of Experience".

Istražujuće teme doma i obitelji, veza i otkrivanja, vrlo detaljne bilješke popunjavaju sliku s pričama, poput one o prvim koncertima na koje su išli kao tinejdžeri.

- Nas četvorica članova U2 smo otišli na koncert Ramonesa u kinu u Dublinu a da nismo razmišljali o tome kako ćemo ući. Nismo imali ulaznice ni novca. Moj najbolji prijatelj Guggi je imao ulaznicu i prokrijumčario nas je unutra kroz pomoćni izlaz koji nam je otvorio. Iako smo vidjeli samo pola koncerta, bila je to jedna od najgenijalnijih večeri našeg života - piše u omotu albuma.

Album “Songs of Innocence” snimljen je u Dublinu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu, a producent je Danger Mouse, zajedno s Paulom Epworthom, Ryanom Tedderom, Declanom Gaffneyjem i Floodom. Album završava pjesmom “The Troubles”, na kojoj gostuje švedska indie-pjevačica Lykke Li.

CD koji izlazi 13. listopada donosi i knjižicu na 24 stranice. Deluxe dvostruki album sadržavat će akustične pjesme s albuma, kao i četiri dodatne pjesme (“Lucifer's Hands”, “The Crystal Ballroom”, “The Troubles (Alternative version)” i “Sleep Like a Baby Tonight (Alternative Perspective Mix by Tchad Blake)”). Album će se moći kupiti i kao dvostruki vinil LP s ekskluzivnim remiksom pjesme "The Crystal Ballroom". Prve kritike kažu da "Songs of Innocence" nudi više emocija nego što je donosio "No Line On Horizon" te pokazuje da U2 ne snima albume samo radi zarade.

Tanja KVORKA
Popis pjesama

l The Miracle (of Joey Ramone)

l Every Breaking Wave

l California (There Is No End To Love)

l Song For Someone

l Iris (Hold Me Close)

l Volcano

l Raised By Wolves

l Cedarwood Road

l Sleep Like A Baby Tonight

l This Is Where You Can Reach Me Now

l The Troubles

Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike