Regija
NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Zebra u Bokšiću ipak dobila asfaltni pristup
Objavljeno 9. rujna, 2014.

BOKŠIĆ - Obilježeni postojeći pješački prijelaz ispred područne škole u Bokšiću u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, koji je s jedne strane završavao u kanalu za odvodnju oborinskih voda, nakon objave teksta u Glasu Slavonije dobio je nove pristupe. Naime, površine s kojih se prilazi pješačkom prijelazu s obje strane su asfaltirane i prelazak preko ceste više nije rizičan. Novi pristupi uređeni su prekjučer, a radove je izvela tvrtka Cesting za održavanje cesta, Nadcestarija Našice.

- Ispunili smo nalog koji smo dobili od Županijske uprave za ceste i asfaltirali pristup pješačkom prijelazu s jedne i s druge strane. Uređeni pristup omogućit će kvalitetniji prilaz pješačkom prijelazu i siguran prelazak školske djece preko ceste – rekao je Božo Bošković, voditelj Nadcestarije Našice. Tako će pješački promet na ovoj dionici županijske ceste biti sigurniji, a što je najvažnije zadovoljeni su zakonski aspekti sigurnosti cestovnog prometa.

Novouređeni pristupi pješačkom prijelazu najviše su oduševili učenike područne škole u Bokšiću i njihove učiteljice. U novoj školskoj godini školu pohađa 16 đaka, od kojih su četiri polaznika prvog razreda, jedan učenik drugog, sedam ih je u trećem, dok su četiri učenika u četvrtom razredu. Jučer prijepodne u školi na nastavi zatekli smo učenike drugog i trećeg razreda. Njihova učiteljica Maja Mrak izrazila je zadovoljstvo rješavanjem problematičnog pješačkog prijelaza.

- Sada će biti daleko sigurnije prelaziti cestu nego prije, s obzirom na to da je prilično frekventna. S riješenim pristupima pješačkom prijelazu puno je praktičnije i sigurnije za djecu, koju smo prije kada bi nastava završila ispraćali iz školskog dvorišta i nadzirali njihov prelazak preko ceste s pojačanim prometom – pojasnila je učiteljica Mrak.

I dok je ova dugogodišnja problematična prometna točka konačno riješena, na području općine Đurđenovac postoji još jedan slučaj pješačkog prijelaza bez neuređenog pristupa s nogostupa cesti. Naime, ispred područne škole u Pribiševcima obilježen je na kolničkoj površini pješački prijelaz, koji također završava u kanalu za otjecanje kišnih voda. Neshvatljivo je da to godinama nitko od nadležnih nije primijetio. U kontekstu kvalitetnog rješenja pješačkog prijelaza u Bokšiću, valja očekivati da onima koji se brinu o prometnoj infrastrukturi neće dugo trebati da se otkloni i nedostatak zebre u Pribiševcima.S.Fridl

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana