Mozaik
INOZEMNO PRIZNANJE ZA DVA OSJEČKA RESTORANA

Karaka i Club Waldinger među stotinu
najboljih restorana regije Alpe-Adria
Objavljeno 9. rujna, 2014.

Dva osječka restorana - Club Waldinger i Karaka - uvrštena su među sto najboljih restorana regije Alpe-Adria, koja obuhvaća Austriju, Sloveniju, Italiju i Hrvatsku. Izvrstan je to rezultat, posebice kada se pogleda lista restorana na kojoj je vidljivo da je većina njih smještena u turistički atraktivnim područjima.

Lista od sto najboljih restorana - Restaurant Club lista Winner 100 Alpe-Adria - dobivena je matematičkim izračunom ocjena gurmanskih vodiča kao što su Magnar Ben, Gault Millau, Michelin Guide, L'Espresso i drugi. Oba osječka restorana - Club Waldinger i Karaka - za kvalitetu kompletne ponude i usluge od najviših pet mogućih ostvarili su 4,80 bodova.

Vlasnik hotela Waldinger, u kojemu je nagrađeni restoran Club Waldinger, Berislav Mlinarević kaže kako je zadovoljan priznanjem, posebice što je osvojeno u prilično snažnoj konkurenciji s obzirom na to da je na relativno malom prostoru turistički usmjerene regije Alpe-Adria koncentriran jako velik broj restorana.

- Ovo je sigurno jedno od najprestižnijih priznanja koje smo dobili za svoj rad i ponosni smo što je stiglo izravno od korisnika naših usluga - ističe Mlinarević.

I vlasnici Karake imaju razloga biti zadovoljni ocjenama svojih gostiju koje su prenijeli gurmanski portali i časopisi.

- Ponosni smo i svakako vrlo zadovoljni što je naša Karaka dobila tako visoke ocjene. Izniman je to rezultat i priznanje za uporan trud i rad svih naših zaposlenika, voditelja restorana, kuhara, osoblja i, naravno, nas vlasnika - kazao nam je Krešimir Kuna, koji je uz Dalibora Borotu vlasnik Karake.

Plakete najboljim restoranima s liste Winner 100 Alpe Adria dodijelit će se danas u Ljubljani.

Igor MIKULIĆ
Najviše ocjene austrijskom restoranu Obauer

Najbolje ocijenjeni restoran na listi Winner 100 Alpe-Adria, s 4,98 bodova, austrijski je restoran Obauer u istoimenom hotelu u alpskom mjestu Werfen 40-ak kilometara udaljenom od Salzburga. Najbolje ocijenjeni hrvatski restoran također dolazi s područja s intenzivnim turizmom - restoran Monte u Rovinju - zaslužio je ocjenu 4,95.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike