Regija
KONJIČKO NATJECANJE U GUNDINCIMA

Natjecateljima pehari, sretnicima na tomboli ždrijebe, janje, žetva
Objavljeno 8. rujna, 2014.

GUNDINCI - Suradnjom gundinačke Konjogojske udruge, Centra za ruralni razvoj Panonica i Zaprežnog kluba Slavonac prekjučer je 13. put održano konjičko natjecanje u Gundincima pod nazivom “Vrani se konji igrali”, ujedno posljednje natjecanje ove sezone u Brodsko-posavskoj županiji.

Na gundinačkom hipodromu posjetitelji su pratili četiri utakmice, a prvi su vještinu vožnje odmjerili vozači dvoprega u tradicionalnim slavonskim kolima. Od ukupno sedam timova na startu, četiri su utakmicu odvozila u zadanom vremenu i bez rušenja čunjeva. Dražen Mađarević bio je najbolji, drugo je mjesto osvojio Željko Matijević, treće Vedran Puškarić. Dobre vožnje slavonskim tradicionalnim kolima bile su odličan uvod u dvije utakmice iz serijala Panonica Driving Challengea, koje se voze u sportskim fijakerima. U konkurenciji jednoprega nastupilo je pet timova, a samo su dva uspjela završiti utakmicu. Za većinu timova problem je bila zahtjevna prepreka s vodenom površinom. Gundinčani su, naime, po uzoru na standarde na međunarodnim natjecanjima, prvi u Hrvatskoj prije desetak godina sagradili ovako zahtjevnu prepreku. Tako je prvo mjesto u utakmici jednoprega pripalo Ivanu Mirkoviću dok je drugo mjesto osvojio Ilija Blažević. Treća utakmica - za dvoprege - nije bila ništa lakša, a među pet timova pobjednički pehar osvojio je Tomislav Perković. Drugi je bio Boris Liović, a treći Darko Klarić. Prelazak preko zahtjevne vodene površine bio je izazov i za 13 jahača tekličke utrke, u kojoj je prvo mjesto osvojio Vedran Bučević, drugi je bio Siniša Kljajić, a treći Bruno Bušić.

Osim pobjednika okićenih peharima, priznanjima i čestitkama, zadovoljni su bili i dobitnici zanimljivih nagrada na tomboli - ždrebeta, janjeta, bicikla ili žetve na jednom jutru usjeva.

Zadovoljstvo ovogodišnjim događanjem osim načelnika općine Stjepana Užarevića i župana Danijela Marušića iskazao je i predsjednik Konjogojske udruge Gundinci, Nikola Janković.

- Utrke koje su posjetitelji vidjeli samo su finale naših ovogodišnjih aktivnosti, u sklopu kojih smo uspjeli pod krov staviti nove prostorije udruge, a koje će biti na raspolaganju i drugim udrugama iz Gundinaca. Prostora za odmor baš i nemamo jer pred nama su već sad pripreme za novu sezonu i nalaženje financijskih sredstava za unutarnje uređenje nove zgrade - kazao je Janković.

Marija Radošević

SEMINARI ZA POLJOPRIVREDNIKE I ULAGAČE U OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE

Predsjednik CRR Panonica Marijan Vrkljan rekao je kako su, unatoč ne samo financijskim nego i vremenskim (ne)prilikama, sezonu uspješno završili: “Od planiranih četiri, uspjeli smo organizirati tri natjecanja, koja su potvrdila opravdanost nastojanja CRR-a da poveže organizatore konjičkih natjecanja na području županije jer samo tako može se podići njihova kvaliteta.” Do kraja godine u organizaciji Panonice slijede seminari namijenjeni poljoprivrednicima i onima koji žele investirati u obnovljive izvore energije.

Najčitanije iz rubrike