Autoglas
OSIJEK STREET RACE SHOW XIII.

I bez drifta atrakcija i brzine nije nedostajalo
Objavljeno 9. rujna, 2014.
Vrijedni članovi Auto kluba Slavonija i ovaj su put napravili čudo

I ako su mnogi bili žalosni što (zbog više sile) ovaj put nije bilo natjecanja u driftu, Osijek Street Race Show - trinesti zaredom - opravdao je očekivanja, kako natjecatelja tako i brojnih gledatelja.

Vrijedni članovi Auto kluba Slavonija i ovaj su put, unatoč vremenskim neprilikama u obliku kiše, napravili čudo. Taj entuzijazam organizatora prepoznali su i natjecatelji, koji zbog dobre vibre ne zaobilaze Osijek. I ovaj put potporu organizatorima dala je tvrtka Tokić. Rudol Kalkan, predsjednik AK Slavonija, nekoliko je puta naglasio da se zahvaljujući sponzorstvu tvrtke Tokić, “organizacija oktanskog vikenda mogla podići na još višu razinu”. I doista je bilo tako. Osim utrka pozornost brojnih gledatelja, koji su dupke ispunili tribinu i mjesto uz start, privukli su i treninzi te kvalifikacijske runde. Driftera koji paraju asfalt nije bilo zbog naputka Agencije za civilno zrakoplovstvo. U obrazloženju zabrane stoji da dolazi do oštećenja podloge (piste) te znatni tragovi guma dovode u opasnost zrakoplove pri slijetanju. Kako doznajemo, za idući Street Race pokušat će se dobiti alternativna lokacija za organizaciju te atraktivne discipline. Pa ima još asfalta u Osijeku!

Pohvale idu i natjecateljima, koji su imali puno razumijevanja i vremena za gledatelje. Iako su se koncentrirali na utrke, spremno su odgovarali na pitanja, koja su se, naravno, ticala brutalnih motora: Koliko ima konja? Ima li nitro? Koliko ste uložili? Mogu li se ja sa svojom “kantom” natjecati?

Utrke ubrzanja doista su uzbudljive, a gledatelji u svakoj sekundi mogu pratiti i rezultate, s obzirom na to da je uz start bio postavljen veliki semafor, koji je svake minutu ispisivao nove rezultate. Dojma smo da Osječani nisu još potpuno shvatili kakav atraktivan događaj imaju u svom gradu. Nemojte ga propustiti idući put!

Milan BUGARIĆ