Novosti
KOSOR POTVRDIO DA JE DOBIO PONUDU

HDZ i HSLS počinju pregovarati
o predizbornoj koaliciji
Objavljeno 8. rujna, 2014.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor kazao je jučer Novom listu kako je njegova stranka dobila ponudu HDZ-a o predizbornoj suradnji te da će se ovoga tjedna održati prvi krug razgovora o mogućoj predizbornoj koaliciji na parlamentarnim izborima iduće godine.

Kosor je za HDZ-ovu ponudu kazao kako je vrlo korektna te da se HSLS-u nude tri izgledna mjesta. U izjavi je napomenuo kako HSLS još uvijek nije donio nikakvu konačnu odluku, jer je toj stranci od samih mjesta u Saboru važnije usuglašavanje gospodarskog programa s HDZ-om. Zbog toga je i istaknuo kako će inzistirati na tome da u pregovorima s HDZ-om naglasak bude na gospodarskom programu i provedbi reformi koje nije provela Kukuriku koalicija. Osnova za pregovore bit će, kazao je, HSLS-ov gospodarski program s parlamentarnih izbora 2011. godine koji je, kako je naglasio Kosor, u javnosti bio ocijenjen kao najbolji.

Dodao je i kako je pučko-liberalna koalicija uobičajena u Europi i da su zemlje u kojima je ona sklopljena najbrže izišle iz krize.(I.M.)

Možda ste propustili...

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje