Zdravlje

Vježbe jačanja nogu
Objavljeno 8. rujna, 2014.

1.

Stanemo uspravno stopala razmaknutih u širini ramena, pa iskoračimo desnom nogom. Ruke mogu ostati na boku, ali ih možemo podići, u razini prsa. Spustimo se. Prednje koljeno ne smije prelaziti nožne prste, a leđa moraju biti uspravna. Udahnemo pri pokretu i s izdahom se vratimo u početni položaj. Vježbu napravimo deset puta. Isto ponovimo drugom nogom. Ova vježba, osim stražnjice, poboljšava tonus bedara i listova. Odlična je i za izgaranje masnih naslaga.

2.

Ležimo na leđima i noge postavimo na loptu. Podignemo zdjelicu, učvrstimo leđa, ali pazimo da pritom učvrstimo i cijelo tijelo. Noge i stopala su nam spojeni, a ruke nam drže ravnotežu. U tom položaju udahnemo. S izdahom privučemo loptu i savijemo koljena. Pazimo dok savijamo noge da nam zdjelica ostane u početnom položaju. Vježbom jačamo mišiće stražnje lože natkoljenica, popularno zvane hamstrigse!

 

Vježbe pokazuje Martina Slivonja, bacc. physioth i licencirana instruktorica pilatesa i joge u Centru osobne moći u Osijeku, www.centarosobnemoci.com, 091 1701900

Najčitanije iz rubrike